Video

Na twee jaar mag Snollebollekes eindelijk 'Total loss' op eigen festival

3 september 2022 om 18:00 • Aangepast 13 september 2022 om 17:10
nl
Twee jaar na de oorspronkelijke datum is het eindelijk zover: het Total Loss Festival in Best. Het hele weekend verwelkomt gastheer Rob Kemps van Snollebollekes meer dan honderd gastartiesten op het terrein van Aquabest - naast duizenden bezoekers, die wel trek hebben in een feestje.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

De eerste voorzichtige ideeën voor een eigen festival borrelden al in 2019. "Na onze eerste show in het Gelredome", vertelde Kemps laatst. "Daar merkten we al heel snel dat onze act perfect is voor een massapubliek, én hoe leuk het is om dat te combineren met andere artiesten. Alleen op zo'n avond moeten we het in drie uur zien te proppen."

Dan is een festival dé oplossing. En daar dachten blijkbaar meer mensen zo over. De eerste editie in 2020 was in no time uitverkocht, maar door corona ging het feestje tot twee keer toe niet door.

Het idee ontstond al bij Kemps' eerste concert in het Gelredome.
Het idee ontstond al bij Kemps' eerste concert in het Gelredome.

Des te groter is het feest nu. "En we geven extra gas met niet één, maar twee dagen feest." Dus staat het terrein dit weekend vol met negen podia, een reuzenrad en ruim honderd gastartiesten. En dat varieert van feesten met Gerard Joling tot beuken met DJ Paul Elstak.

Hossen en springen is een garantie. Zelfs voor een vrouw op krukken, die zich door haar blessure niet zomaar uit het veld laat slaan. "Dit is gewoon een mooi feestje in ons eigen Best, met onze eigen Rob Kemps."

"Geef een Hollander een hoedje en een fluit, en het is feest."

Twee mannen hebben tussen het springen door een broodje gescoord. "Even een bodempje leggen." Voor het duo is het vanzelfsprekend dat ze er dit weekend bij zijn. "In het Gelredome staan we er ook. Dit is het mooiste feestje van Nederland."

En zelfs buiten de landsgrenzen weten ze het nieuwste muzikale kindje van Kemps te vinden. Een man uit Vlaanderen is door zijn vrienden in een retrotrainingspak gehesen.

"Waarom wij hier feesten? Een festival in Nederland is toch anders. Geef een Ollander een hoedje en een fluit, en het is feest."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!