Buurtschap Klein-Zundertse Heikant wint bloemencorso Zundert

4 september 2022 om 18:29 • Aangepast 13 september 2022 om 17:17
nl
Buurtschap Klein-Zundertse Heikant heeft de 80ste editie van het bloemencorso in Zundert gewonnen. Hun wagen Freeland Festival werd door de jury uitgeroepen tot de mooiste van alle creaties. Ook de publieksprijs ging naar Klein-Zundertse Heikant.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Na de afgelopen coronajaren, trok het grootste dahliacorso ter wereld zondag eindelijk weer als vanouds door de straten van Zundert. En tijdens de tweede doorkomst was het dus het buurtschap Klein-Zundertse Heikant dat de magische woorden 'jullie mogen stoppen' te horen kreeg. De tweede prijs ging naar buurtschap Helpt Elkander, de derde naar Klein-Zundert.

Bekijk hier de samenvatting vna het bloemencorso Zundert:

Wachten op privacy instellingen...

Dat Klein-Zundertse Heikant werd uitgeroepen tot grote winnaar, kwam trouwens niet als een verrassing. Het was namelijk de allerlaatste wagen van het corso.

Tranen
Als vanouds leverde de traditionele Zundertse Jubel de nodige emoties en tranen op. Bijvoorbeeld bij de jonge bouwer Max. "Ongelofelijk. We hebben zo'n leuk jaar gehad." En dat gaat nu dus extra gevierd worden vanavond. "Tijd om te relaxen, maar éérst feesten."

Voor Klein-Zundertse Heikant was het na twee tweede plaatsen raak (foto: Eye4Images).
Voor Klein-Zundertse Heikant was het na twee tweede plaatsen raak (foto: Eye4Images).

De inspiratie voor Freeland Festival komt van het Burning Man Festival in de Amerikaanse staat Nevada. De winnende wagen is in totaal 37 meter lang en dertien meter hoog en trok door Zundert met maar liefst 180 figuranten.

Driemaal scheepsrecht
Voor buurtschap Klein-Zundertse Heikant is het driemaal scheepsrecht. Bij de vorige edities in 2021 en 2019 werden ze tweede. De laatste overwinning dateert van 2014. En het is dubbel feest voor het buurtschap, want dit jaar vieren zij hun 75-jarig jubileum.

De organisatie van het corso meldde eerder al dat er nog nooit eerder zoveel mensen meeliepen. Naar schatting waren er tussen de 1200 en 1300 duwers, trekkers, bestuurders, muzikanten en figuranten.

Foto: Eye4Images
Foto: Eye4Images
Foto: Eye4Images
Foto: Eye4Images
Foto: Eye4Images
Foto: Eye4Images

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!