Video

Abigail serveert in Erp de hapjes en drankjes op haar hoofd

5 september 2022 om 16:17 • Aangepast 13 september 2022 om 17:23
nl
De Ghanese Abigail Dekkers-Ohemeng uit Keldonk baarde bijna een jaar geleden opzien door stapels folders op haar hoofd rond te brengen. Inmiddels heeft ze er een werkplek bij. Bezoekers van hotel/restaurant Het Tramstation in Erp krijgen sinds kort hun hapjes en drankjes op een wel heel bijzondere manier geserveerd.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Abigail werkt inmiddels enkele dagen bij Het Tramstation in de bediening van het restaurant. Ook steekt ze een handje toe bij het hotel. De reclamefolders blijft ze er voorlopig nog even bij doen.

Vier bier, twee rosé, een witte wijn, twee cola en een sinas. Het zijn bestellingen waar ze haar hand niet voor omdraait. Sterker nog: ze zet het dienblad op haar hoofd en neemt in iedere hand nog een bord met eten mee voor de gasten. Eerder vertelde ze al aan Omroep Brabant: "Zo werkt dat gewoon in Ghana, dat stelt allemaal niks voor. Het doet ook geen pijn ofzo. Alleen de mensen hier zijn het niet gewend."

"Heel bijzonder. Ze kan tot tachtig kilo dragen op haar hoofd."

"Ze serveert alles op haar hoofd. Dat is heel bijzonder. Ze kan er tot tachtig kilo op dragen", vertelt Petra van Zutphen, eigenaresse van Het Tramstation. "Abigail werkte de laatste tijd voor een fastfoodketen in Uden. Maar dat was een heel gedoe met het vervoer. Ze woont hier praktisch om de hoek."

Volgens Petra vinden de gasten het 'geweldig'. "Ze heeft veel bekijks. Zo af en toe zetten we Afrikaanse muziek op tijdens het serveren. Ze voelt zich al helemaal thuis." En de gasten hebben al een manier gevonden om Abigail te zien serveren. "Die bestellen nog een extra rondje."

Bekijk hier hoe de vrolijke Abigail haar kranten rondbracht:

Zo bracht Abigail Dekkers - Ohemeng eerst folders rond in Keldonk
Zo bracht Abigail Dekkers - Ohemeng eerst folders rond in Keldonk

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.