Leraar (44) opgepakt na het maken van geheime naaktfoto's van kinderen

6 september 2022 om 19:50 • Aangepast 19 september 2022 om 15:35
nl
Een 44-jarige man uit de gemeente Heusden is op maandag 29 augustus aangehouden in verband met een zedenzaak. De man kwam als verdachte in beeld na een melding dat hij in het geheim naaktfoto's zou maken van kinderen. Na onderzoek bleek dat de man leraar is op een basisschool in de gemeente Heusden. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Het voorval van de melding gebeurde niet in de gemeente Heusden, maar in een andere plaats in Brabant. Welke plaats dat is, is niet duidelijk. De betrokken kinderen zijn volgens het OM ook geen leerlingen van de school waarop hij les geeft. Volgens het Brabants Dagblad is dat basisschool De Vijfhoeven in Vlijmen.

Verder onderzoek
Na zijn aanhouding zijn onder andere mobiele telefoons in beslag genomen. Daarop zijn onder meer afbeeldingen gevonden van kinderen, waaronder naaktfoto’s. Aan de hand van de beelden wordt verder onderzoek gedaan. De werkgever van de verdachte is op de hoogte gebracht van zijn aanhouding.

Verdenking
Op dit moment zit de man vast voor het incident waarmee het onderzoek begon en vanwege de naaktfoto’s, voor het bezit van kinderporno. Het verdere onderzoek zal moeten uitwijzen wat de exacte verdenking wordt.

Raadkamer
De verdachte is op 1 september voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalde dat de man nog zeker twee weken langer vast blijft zitten. Het onderzoek gaat ondertussen verder.

De man moet op 14 september verschijnen voor de raadkamer van de rechtbank Oost-Brabant.

LEES OOK: Leraar (44) uit Vlijmen opgepakt in zedenzaak: 'Dit slaat in als een bom'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!