Miep herinnert zich haar jeugddromen door dit liedje

6 september 2022 om 21:34 • Aangepast 19 september 2022 om 15:38
nl
De stembus van de Top 900 trok dinsdag voor de tweede keer door Brabant. Tijdens het ophalen van de stemmen voor de lijst met de beste liedjes ooit gemaakt, komen al snel mooie verhalen voorbij. Bijvoorbeeld van Miep Aberson (70) in Uden. Zij kiest voor het liedje waarmee haar kinderdroom naar boven komt.
Profielfoto van Nelleke Arnout
Geschreven door

Voor Miep is er maar één liedje de allermooiste ooit gemaakt. Namelijk: Que Sera Sera van Doris Day. “Vroeger draaiden we dit liedje altijd bij ons thuis. Mijn zus en ik waren druk buiten of op zolder aan het spelen, met het poppentheater dat onze vader zelf gebouwd heeft", vertelt ze.

"Mijn moeder vroeg dan aan ons: Wat willen jullie later worden? Mijn zus wilde stewardess worden, ik moeder." Ze begint te glunderen. "Nu, zoveel jaar later heb ik vier prachtige kinderen en ook nog acht kleinkinderen. Dus die droom helemaal uitgekomen." Miep zingt het liedje het liefste zelf, zingen heeft ze altijd graag gedaan. Vroeger zong ze in de schoolband met haar vriendje, die de drummer was van de band.

"Als je opgeeft, kun je nooit winnen."

Eerder op de dag kwam de Boxmeerse conciërge Frank van Eck langs bij de stembus.. Zijn lijstje liep uiteen van de echte rockclassics tot grote tranentrekkers. Maar bij de vraag welk liedje de meeste emotie opriep, wist hij het antwoord meteen. "Dat is het nummer van Kate Bush, Don’t Give Up." Dit nummer is een levensmotto voor Frank.

Hij geeft het ook maar al te graag door aan iedereen. "Want je moet nooit opgeven. Als je opgeeft kan je namelijk nooit winnen, zeg ik altijd tegen mijn kinderen", zo vertel Frank. "En zou ik ook graag aan heel Brabant willen meegeven."

Frank stemt op Kate Bush in Boxmeer.
Frank stemt op Kate Bush in Boxmeer.

De Top 900 van Omroep Brabant wordt uitgezonden van 17 tot en met 23 september. Maar voor het zover is moet de lijst eerst samengesteld worden en dat doet de Brabander.

Alles weten over de Top 900 en zien waar de stembus nog langskomt? Dat lees je op omroepbrabant.nl/Top900.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!