Liveblog

112-nieuws: gewonde bij botsing in Waalwijk • hond aangereden door auto

8 september 2022 om 19:16 • Aangepast 19 september 2022 om 15:58
nl
In dit liveblog hielden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Het liveblog is gesloten.

Liveblog

22.25

Brandweer haalt afgebroken tak van boom van de weg

De brandweer heeft donderdagavond in de Kluisstraat in Ommel een tak van een boom verwijderd. De tak was tijdens een onweersbui afgebroken. De brandweer uit Asten haalde de tak van de weg.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
22.00

Hond aangereden door auto, graafmachine kan net op tijd remmen

Een hond is donderdagavond aangereden door een auto. Dat gebeurde op de nieuwe Waalreseweg in Valkenswaard. Na de botsing kwam de hond terecht onder een graafmachine die uit tegengestelde richting kwam. De bestuurder van de graafmachine kon net op tijd remmen. Het beestje lag na de botsing onder de graafmachine. Medewerkers van de Dierenambulance hebben zich ontfermd over de gewonde hond. De verwondingen van de hond leken mee te vallen.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
21.45

Automobilist op de bon geslingerd na reeks overtredingen

Een automobilist uit Vught is donderdagavond flink tegen de lamp gelopen bij een controle op de Bosscheweg. Tijdens het rijden had de bestuurder zijn mobiele telefoon in de hand. Bij nadere controle bleek dat de apk van de auto al enige tijd was verlopen. En dat was niet het enige, want ook zijn rijbewijs was eerder al ongeldig verklaard. Bovendien had de bestuurder drugs gebruikt. De bestuurder krijgt een proces-verbaal.

21.20

Gewonde bij botsing tussen auto en vrachtwagen

Op de kruising van de Kleiweg en de Zijlweg in Waalwijk zijn vanavond een auto en een vrachtwagen tegen elkaar gebotst. Het ongeluk gebeurde kort na acht uur. De vrachtwagen schaarde na de botsing en kwam tegen een poort en hek van een bedrijf terecht. De auto raakte zwaar beschadigd. Een van de inzittenden is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
20.10

Marklandfestival tijdelijk stilgelegd wegens noodweer

Het Marklandfestival van het Markland College in Oudenbosch is donderdagavond rond zeven uur tijdelijk stilgelegd. Reden waren de fikse buien die over West-Brabant trokken. De ruim duizend leerlingen vonden een veilig heenkomen in de hal en aula van de school. Na enige tijd verbeterde het weer en kon het festival verder gaan. Onder andere Flemming was een van artiesten die optrad op het festival.

Foto: Markland College
Foto: Markland College
18.30

Jongen (4) speelt verstoppertje in winkel, vader in paniek

Een 4-jarige jongen uit Valkenswaard heeft onlangs voor de nodige paniek gezorgd bij zijn vader. De man was met zijn zoon in een kledingwinkel. Kort daarop was hij zijn zoon uit het oog verloren. Na een zoektocht zonder resultaat werd de jongen als vermist opgegeven. De politie verstuurde zelfs een Burgernetbericht. Lang verhaal kort. Na een half uur kwam de jongen weer tevoorschijn, schrijft Valkenswaard 24. De jongen had zich verstopt in een van de kledinglades in de winkel en had zich een halfuur stilgehouden. Zijn vader kwam met de schrik vrij.

17.30

Drie gewonden bij aan ongeluk op A4 bij Ossendrecht

Door een ongeluk bij Hoogerheide is de A4 vanuit België richting Nederland gestremd. Bij het ongeluk zijn twee vrachtwagens en een auto betrokken. Een van de vrachtwagens lekt diesel. Een van de rijstroken en een vluchtstrook zijn afgesloten. Volgens de politie zijn er drie lichtgewonden. Het verkeer vanuit België kan omrijden via de E19/A16.

17.15

Fietsster gewond na botsing met auto

Een fietsster is donderdag gewond geraakt na aanrijding met een auto. Dat gebeurde op de kruising van de Tramsingel en de Lunetstraat in Breda. De vouw is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
17.00

Burgemeester sluit woning na vondst wapens en drugs

Burgemeester Kees van Rooij van Meierijstad heeft vandaag een bovenwoning in Veghel voor een halfjaar gesloten. Het gaat om de woning van een verdachte van betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij in Oss. Daarbij werd de 23-jarige Mo neergeschoten. De aanhouding van de verdachte trok veel bekijks. In de bovenwoning vond de politie twee vuurwapens en bijna 67 gram cocaïne.

16.15

Ongeluk op A59 bij Rosmalen

Op de A59 bij Rosmalen is donderdagmiddag rond vier uur een ongeluk gebeurd. Een van de rijstroken is afgesloten. Het verkeer richting Nijmegen en Utrecht kan omrijden via de A2 en A15.

Wachten op privacy instellingen...
15.40

Update: zes kilo softdrugs gevonden in huis Breda, 23-jarige man opgepakt

In een huis in de Bredase wijk Heuvel is de 23-jarige bewoner aangehouden. In zijn huis werd zes kilo softdrugs gevonden. De drugs hebben een straatwaarde van 22.000 euro. De bewoner wordt verdacht van drugshandel. In het huis is ook nog een 51-jarige man aangehouden. Zijn rol wordt nog door de politie onderzocht.

Foto: Politie
Foto: Politie
13.28

Lichaam matroos mogelijk gevonden

De matroos die sinds woensdagavond vermist was in de zeehaven van Moerdijk is mogelijk gevonden. Een dregteam heeft een lichaam aangetroffen in het water. De identificatie moet nog plaatsvinden.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
10.55

Fietsdieven aangehouden

Twee Polen zijn woensdagavond aangehouden, omdat ze in Tilburg een elektrische fiets zouden hebben gestolen. De eigenaar had aangifte gedaan. De politie kon er snel mee aan de slag gaan, omdat er camerabeelden waren van de diefstal. Rond tien voor acht kreeg de gedupeerde een melding via de GPS-tracker op zijn gestolen fiets dat die op het Conradhof zou moeten staan. De fiets werd er inderdaad gevonden en inmiddels zat er een ander slot op.

Twee mannen die in de straat liepen en volledig aan het signalement van de dieven voldeden, zijn daarop aangehouden. Deze Polen van 33 en 34 zijn al vaker door heling of diefstal met de politie in aanraking geweest. De fiets is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

10.30

Veel drugs in huis Breda

In de Bredase wijk De Heuvel is woensdag een grote hoeveelheid drugs gevonden. Het spul lag in een huis, waarna de bewoner is aangehouden. De politie vindt het zorgelijk dat er zoveel verdovende middelen in een woonwijk zijn aangetroffen: “Dit brengt criminaliteit met zich mee.” Ze betreurt het verder dat buurtbewoners haar niet hebben getipt. De drugsvondst kon uiteindelijk worden gedaan na politieonderzoek.

Wachten op privacy instellingen...
10.20

Bestuurder twee keer in de fout

Een man is woensdag in zijn woonplaats Breda twee keer op de bon geslingerd. Eerst werd hij op de Boschstraat tijdens een controle betrapt op het besturen van een auto zonder rijbewijs. Zijn rijbewijs was namelijk ongeldig verklaard. De 27-jarige man vond het tijdens het transport naar het politiebureau ook nog nodig een agent te beledigen en hiervoor zal hij eveneens moeten boeten.

10.10

Automobilist weer betrapt

Een man van 21 uit Hoogerheide is woensdagavond niet voor het eerst betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Ditmaal liep de automobilist tegen de lamp in het Zeeuwse Kapelle. Hij bleek ook nog drugs te hebben gebruikt. De zaak wordt overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee, omdat de verdachte een militair is in actieve dienst.

De politie werd rond kwart over zeven gealarmeerd: er kwam een auto in beeld waarvan bekend was dat de bestuurder vaak zonder kenteken rijdt. De man werd gevraagd te stoppen. Bij controle bleek dat zijn rijbewijs was ingevorderd en dat hij drugs had gebruikt.

9.30

Veel files in Brabant

Er stonden tijdens de ochtendspits verspreid over de hele provincies veel files. Rond half tien is de file op de snelweg A50 tussen Ravenstein en het Gelderse Renkum, in de richting van Arnhem, nog 18 kilometer lang. Het brengt een vertraging met zich mee van drie kwartier. Het verkeer op de A2 worstelt al enige tijd met problemen tussen afrit Sint-Michielsgestel en het Gelderse Waardenburg, in de richting van Utrecht. Hier staat een file van 17 kilometer.

Tussen het Limburgse Nederweert en knooppunt Leenderheide op de A2, in de richting van Eindhoven, heeft een file gestaan van 17 kilometer. Het betekende voor de weggebruikers een half uurtje extra rijden. Op de A73 was door een ongeluk bij de Maasbrug in Cuijk een file van 10 kilometer ontstaan in de richting van Nijmegen, maar die was tegen half tien opgelost. Ook op de snelweg A58, tussen Breda en Eindhoven, was het druk, maar tot veel vertraging heeft dit niet geleid. De files zijn onder meer het gevolg van de regen.

Wachten op privacy instellingen...
7.30

Zoektocht matroos hervat

Deze donderdagochtend wordt in Moerdijk de zoektocht hervat naar een matroos. De man verbleef op een schip dat in de zeehaven in Moerdijk ligt en wordt sinds woensdagavond vermist. De kapitein heeft de matroos naar de achterkant van het schip zien lopen, maar heeft hem niet terug zien komen. Mogelijk is de man in het water beland. In het water is een pet gevonden.

Woensdagavond werden al een traumahelikopter, politie, brandweer, Rijkswaterstaat, ambulances en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij ingeschakeld. Vanwege de invallende duisternis werd de zoekactie 's avonds gestaakt. Voor de zoektocht van deze ochtend worden onder meer het Landelijk Team Onderwater Zoekingen van de politie en een dregteam van de Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen (SOAD) ingezet. Mogelijk wordt Rijkswaterstaat net als woensdagavond ingeschakeld om bijvoorbeeld het scheepvaartverkeer stil te leggen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!