Kim (22) wil gaan samenwonen met haar vriend maar kan geen huis vinden

11 september 2022 om 18:00 • Aangepast 19 september 2022 om 16:28
nl
Kim (22) uit Eindhoven en haar vriend Joost (23) zouden niets liever willen dan samen hun eerste huis te kopen. Ze verdienen allebei een modaal inkomen, maar komen er op de woningmarkt maar niet tussen. “We vallen tussen wal en schip.”
Profielfoto van Jos Verkuijlen
Geschreven door

Kim Smits uit Eindhoven werkt op een vakantiepark. Ze woont nog thuis bij haar ouders. Samen met haar vriend Joost, die bij defensie werkt, is ze nu al een tijdje op zoek naar een huis om samen te gaan wonen. “Tot nu toe hebben we elke maand wel twee huizen bekeken”, vertelt ze.

“Het gaat moeizaam”, zegt Kim. “Als je reageert op een huis, blijkt het vaak al verkocht te zijn. En als je wel mag komen kijken dan moet je heel snel beslissen of je een bod wil doen. Soms nog dezelfde dag. Dat is moeilijk. Want door het werk van mijn vriend kan die niet altijd mee.”

“Ik hoop dat de huizenprijzen weer een beetje gaan dalen."

Het stel zoekt een huis ergens tussen de 240.000 en 250.000 euro. “Daar zijn wel huizen voor te vinden, maar er moet dan wel veel aan gebeuren”, zegt Kim. Ze zoeken in een groot gebied. “Ergens rond Uden, Tilburg, Den Bosch tot aan Hapert. We kijken overal.”

Het frustreert Kim dat het zo lastig gaat. “Ja, vooral voor beginners is het echt moeilijk, zeker met onze leeftijd. We hebben dan wel een goed inkomen, maar je kan er niks mee. En we willen heel graag. We zijn nu drie jaar samen en willen heel graag samenwonen. Maar je loopt nu vast. Je kan geen plannen voor de toekomst maken. Want dat plan is eerst een huis. Dat is er nog niet. Verder kan je gewoon niet kijken.”

"Zou fijn zijn als we onze eigen plek hebben."

Kim hoopt dan ook dat de woningmarkt gaat veranderen. “Ik hoop dat de huizenprijzen weer een beetje gaan dalen. Maar dat is denk ik wel te veel gevraagd. Nu voelt het alsof ons leven een beetje vast hangt. Het zou zo fijn zijn als we onze eigen plek hebben.”

Loop jij ook vast in de woningmarkt en wil je je verhaal met ons delen? Lukt het je niet om iets te vinden of kan jij je woonlasten niet meer betalen? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!