Aziatische tijgermug duikt weer op bij Breda

10 september 2022 om 10:30 • Aangepast 12 september 2022 om 10:47
nl
De Aziatische tijgermug is weer opgedoken in de gemeente Breda. Het beest, dat vervelende infectieziekten kan verspreiden, is sinds 24 augustus meerdere keren gezien in Teteringen.
Profielfoto van Suzan van Loenen
Geschreven door

De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) waarschuwt inwoners van Teteringen met een brief, meldt BN DeStem. Mensen die een tijgermug zien, kunnen dit melden bij de NVWA. De mug is vrij klein en heeft een zwart-witte huid.

Knokkelkoorts
De Aziatische tijgermug kan nare ziektes zoals knokkelkoorts, overdragen als hij steekt. Maar de kans dat mensen in Nederland ziek worden door de mug is klein. Dit komt omdat deze infectieziekten in ons land nauwelijks voorkomen, stelt de NVWA.

Een steek van de Aziatische tijgermug kan wel vervelend zijn. De beet is vergelijkbaar met die van de normale muggen in Nederland.

Meeliften
Vorig jaar doken eitjes van de tijgermug op in de buurt van Zevenbergschen Hoek. In 2020 zagen mensen de mug in Bladel en, net als nu, in de gemeente Breda. Het beestje lift vaak mee met internationale transporten of vakantiegangers die uit het buitenland komen.

LEES OOK:

Eitjes van gevaarlijke tijgermug gevonden op parkeerplaats langs de A16

Weer gelekoortsmuggen en tijgermuggen gevonden

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!