Mistige ochtend speelt Eindhoven Airport parten: vluchten uren vertraagd

11 september 2022 om 08:25 • Aangepast 12 september 2022 om 11:14
nl
Eindhoven Airport had zondagochtend behoorlijk wat last van de dichte mist. Om kwart over tien was er nog geen vliegtuig vertrokken. Alle vertrekkende vluchten stonden toen in het schema om te vertrekken om elf uur. Om iets voor half elf steeg uiteindelijk het eerste vliegtuig op. Vier vertrekkende vluchten werden zelfs geannuleerd.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Het gaat om de vluchten naar het Bulgaarse Varna, het Poolse Rzeszow, Marseille in Frankrijk en de Servische hoofdstad Belgrado.

Vertraagd waren onder meer vluchten naar Valencia, Ibiza, Alicante, Rhodos, Kos, Sevilla en Gran Canaria. Het advies aan reizigers is de website van de luchthaven in de gaten te houden of contact met hun luchtvaartmaatschappij op te nemen.

Ook aankomende vluchten vanuit bijvoorbeeld Gdansk, Pisa, Boedapest en Londen die rond half negen hadden moeten landen, zijn vertraagd. En de vlucht vanuit Varna is geannuleerd. Vliegtuigen vanuit Malaga en Thessaloniki zijn omgeleid naar andere luchthavens.

Wachten op privacy instellingen...

Eindhoven mistgevoelig
Het gebeurt vaker dan bij sommige andere vliegvelden dat Eindhoven Airport last heeft van mist. Dat komt omdat de eisen om te landen en opstijgen in Eindhoven strenger zijn. Eindhoven Airport krijgt in 2025 nieuwe apparatuur in en rond de start- en landingsbaan waardoor er ook in dichte mist gevlogen kan worden.

Het KNMI heeft vanwege de mist code geel afgegeven voor onder meer onze provincie. Deze waarschuwing gold uiteindelijk tot zondagochtend elf uur. Het zicht was op sommige plaatsen minder dan honderd meter.

LEES OOK:

Waarschuwing voor dichte mist: 'Zicht kan plotseling afnemen'

Einde aan mist-ellende op Eindhoven Airport in zicht

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.