Bossche basketballers strikken met BrandLoyalty grote sponsor

12 september 2022 om 12:34 • Aangepast 19 september 2022 om 17:23
nl
BrandLoyalty uit Den Bosch is de nieuwe hoofdsponsor van Heroes Basketbal. Clubeigenaar Bob van Oosterhout beaamt dat het opmerkelijk is dat een grote naam in het basketbal stapt. “Voor de club is het een grote stap.” Het contract loopt in ieder geval 3 jaar.
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

“Dat zo’n partij doelbewust instapt en actief met ons aan de slag gaat, is uniek”, zegt Van Oosterhout. Basketbal is in Nederland een kleine sport en sponsoren zijn vrijwel nooit bedrijven die op wereldschaal opereren.

Van Oosterhout is al sinds 2016 eigenaar van Heroes. De club stond toen op het punt om te verdwijnen. De afgelopen jaren is Heroes geprofessionaliseerd. Afgelopen seizoen werd Den Bosch voor het eerst sinds 2015 weer kampioen van Nederland. Dat was het zeventiende kampioenschap in de geschiedenis van de club.

BrandLoyalty werd in 1995 opgericht en het hoofdkantoor zit in Den Bosch. Het werd groot door acties met spaarzegeltjes. Nu werkt het bedrijf in 160 landen aan campagnes met bedrijven als Albert Heijn, Disney en National Geographic. In 2020 had het bedrijf een omzet van 580 miljoen euro en vestigingen over heel de wereld.

Over het sponsorbedrag wil men niets kwijt, maar het ligt naar verluidt rond de 200.000 euro per jaar. Het zorgt ervoor dat de begroting in Den Bosch de 2 miljoen euro overschrijdt.

"Het is voor ons een flinke opsteker."

Brand Loyalty gaat ook actief samenwerken met Heroes basketbal. Het bedrijf wil de fanbase van Den Bosch helpen uit te breiden bijvoorbeeld met acties. Van Oosterhout ziet daar extra winst in. “Dat is voor ons een flinke opsteker, maar dat kan het ook zijn voor het hele Nederlandse basketbal.”

Met de nieuwe sponsor op het shirt staat de Bossche ploeg volgende week in de voorronde van de Champions League. Er moeten in Malaga drie knock-outduels worden gewonnen om het hoofdtoernooi te bereiken, wat nog geen enkele Nederlandse ploeg gelukt is. Heroes Den Bosch begint tegen Siauliai uit Litouwen.

Onder de naam Nashua behoorde het basketbal in Den Bosch in het begin van de jaren 80 van de vorige eeuw bij de subtop van Europa.

LEES OOK: Bossche basketballers Heroes na zeven jaar weer kampioen van Nederland

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!