Kaak doormidden geslagen na dansje in fontein: 'Hij had het op mij gemunt' - Omroep Brabant

Kaak doormidden geslagen na dansje in fontein: 'Hij had het op mij gemunt'

14 september 2022 om 10:04 • Aangepast 22 september 2022 om 15:16
nl
Een 19-jarige man uit Den Bosch zal een avondje stappen in zijn stad niet snel vergeten. Na een dansje in de Drakenfontein werd hij uit het niets mishandeld. Het slachtoffer werd buiten westen geslagen. Door de klap brak zijn kaak en moest hij met spoed geopereerd worden.
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

Een 19-jarige jongen leek het 'een goed idee' om in de nacht van 16 op 17 april een dansje te doen in de Drakenfontein voor het centraal station van Den Bosch. Samen met zijn vrienden had hij de grootste lol, maar dat trok ook de aandacht van voorbijgangers.

"Ik dacht nog, we moeten hier weg anders is er ruzie."

Twee van die voorbijgangers liepen even later naar de groep toe en spraken ze aan. "We kenden ze niet, maar raakten aan de praat en hadden geen ruzie of discussie", vertelt het slachtoffer in het tv-programma Opsporing Verzocht. Maar toen de 19-jarige jongen de fontein uitstapte, kwam een van de twee omstanders agressief op hem af en vroeg hem wat hij aan het doen was. "Ik dacht nog, we moeten hier weg, anders is er ruzie."

Op het moment dat de jongen weg wilde lopen om ruzie te voorkomen, voelde hij een pijnscheut in zijn rechterkaak. Een van de twee mannen heeft hem zo hard geslagen dat hij even bewusteloos is geraakt. "Toen ik bijkwam deed het enorm veel zeer. Mijn kaak was doormidden, dus dat verklaarde de pijn."

"Ik kon drie weken niet praten en acht weken niet eten."

Het slachtoffer probeerde weg te komen via het station, maar de agressieve man bleef achter hem aan komen. "Hij had het nog steeds op mij gemunt en waarom weet ik niet. Ik heb nog nooit iemand zo agressief gezien." Met hulp van omstanders wist de groep vrienden uiteindelijk los te komen van de dader en pakte de taxi.

Het slachtoffer werd de volgende ochtend meteen geopereerd. Hij kreeg in een pin in zijn kaak om alles bij elkaar te houden. "Ik heb drie weken niet kunnen praten en acht weken niet kunnen eten." De jongen viel daardoor twaalf kilo af. En hij moest een schooljaar overdoen om alles wat hij heeft gemist in te halen. "Al met al heeft een behoorlijke impact op mijn leven gehad", vertelt het slachtoffer.

De verdachte is volgens de politie tussen de 20 en 22 jaar oud. Hij heeft een donkere huidskleur en had opvallend opgeschoren haar tijdens de mishandeling. Bovenop had hij juist zwart kroeshaar. De dader droeg een beige broek, witte schoen en een zwart jack.

"Ben bang dat hij tot erger in staat is."

De politie wil ook graag in contact komen met de omstanders die de dader tegenhielden en de man die met de dader meeliep. Ze zijn allemaal getuigen en kunnen bij de zaak helpen. Het slachtoffer hoopt dat de dader zo snel mogelijk gepakt wordt. "Ik ben bang dat hij tot erger in staat is en dat ik nog geluk heb gehad."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone