Voetbalsupporters gooien met fakkels en stenen, steward zwaargewond

17 september 2022 om 21:54 • Aangepast 19 september 2022 om 10:50
nl
Een steward is zwaargewond geraakt bij een mishandeling na de wedstrijd tussen FC Den Bosch en TOP Oss in Den Bosch. Tussen de supporters ontstonden meerdere vechtpartijen en er werd met fakkels en stenen naar de politie gegooid. Daarbij zijn ook andere stewards en agenten gewond geraakt. Meerdere mensen zijn aangehouden.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

In stadion De Vliert won FC Den Bosch zaterdag met 4-1 van TOP Oss. Na de wedstrijd ontstond volgens de politie een agressieve en dreigende situatie. Voetbalsupporters van de twee clubs zochten de confrontatie met elkaar en pleegden meerdere vernielingen. Volgens DTV Nieuws zouden de Ossenaren uit het uitvak zijn gebroken.

De supporters richtten hun agressie ook tegen meerdere stewards en de Mobiele Eenheid (ME). Een steward is mishandeld en met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Ook andere stewards zijn gewond geraakt en worden in het ziekenhuis behandeld aan hun verwondingen.

Meerdere aanhoudingen niet uitgesloten
De politie schaalde fors op om de situatie onder controle te krijgen. "Zo vormde de ME meerdere malen linies én voerde ze charges uit om groepen te scheiden", meldt de politie.

Meerdere supporters zijn aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De rust rondom het stadion keerde daarna terug. De politie verwacht mogelijk nog meer aanhoudingen.

De Ossenaren zouden uit het uitvak zijn gebroken en hekken hebben gesloopt. In onderstaande video is te zien hoe supporters aan een hekwerk trekken:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.