Liveblog

112-nieuws: automobilist dubbel in de fout • meisje op fiets geschept

19 september 2022 om 21:35 • Aangepast 29 september 2022 om 12:03
nl
In dit liveblog hebben we je deze maandag op de hoogte gebracht van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.55

Katten beschoten, één overleden

In Eersel en omstreken zijn de afgelopen week diverse katten beschoten met een luchtbuks. De politie heeft hierover meldingen ontvangen. Eén kat was zo ernstig gewond dat een arts het dier moest laten inslapen. Een andere kat, die ook onder vuur was genomen, moet mogelijk een oog missen.

LEES OOK: Kat dodelijk geraakt met luchtbuks: 'Stop met schieten!'

21.46

Opa en kleinzoon vissen vuurwapens op

Een opa en zijn kleinzoon hebben maandag meerdere vuurwapens opgevist. Dat meldt de politie-eenheid Markdal (regio Breda) op Instagram. Zij wilden vissen binnen hengelen, maar schrokken toen ze op het oog oude wapens omhoog haalden. "Erg schrikken natuurlijk", schrijft de politie. "Wij hebben de wapens in beslag genomen en veiliggesteld."

Foto: politie Markdal.
Foto: politie Markdal.
21.20

Auto met gladde banden botst op andere wagen

Even na achten is op de snelweg A50 bij Eindhoven een auto achterop een andere wagen gebotst. De bestuurder van de achterste wagen kon niet op tijd remmen. Later bleek dat de banden van zijn auto bijna kaal waren. Ook bleek de APK van het voertuig volgens de politie ruimschoots verlopen te zijn. Inzittenden hadden na de botsing last van hun nek, maar uiteindelijk hoefde niemand naar een ziekenhuis.

Na de melding kwamen politie, ambulance en brandweerwagens uit Best en Eindhoven naar de plek waar het ongeluk was gebeurd. Eén rijstrook moest een tijdje voor het verkeer - in de richting van Den Bosch - worden afgesloten. Beide wagens moesten door een bergingsbedrijf worden afgevoerd. De politie hoopt dat het ongeval een goed les is geweest: met dit natte weer kan 1 millimeter meer of minder profiel een groot verschil maken.

Een rijstrook moest worden afgesloten (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
Een rijstrook moest worden afgesloten (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
De schade wordt bekeken (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
De schade wordt bekeken (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
20.45

Meisje op de fiets geschept in Deurne

Een meisje is maandagavond in Deurne op haar fiets door een auto geschept. Dat gebeurde op de Bilderstraat. Het slachtoffer nam de binnenbocht op een T-splitsing. De automobilist zag haar te laat en kon het meisje niet meer ontwijken. De fietsster is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor controle. De inzittenden van de auto kwamen met de schrik vrij.

18.28

Kop-staartfile leidt tot lange file op A58

Door een kop-staartbotsing op de snelweg A58 bij Molenschot is in de maandagavondspits een lange file ontstaan. De linkerrijstrook is tot ongeveer kwart voor zeven dicht geweest, met een vertraging van maximaal 40 minuten, zo liet Rijkswaterstaat weten. De ANWB meldde tegen zeven uur dat de weg weer vrij was, maar dat er toen nog wel een file van 3 kilometer stond.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
17.40

Dode gevonden tijdens zoektocht in Oosterhout

Tijdens een grote zoekactie naar de vermiste Cees Pijpers (72) uit Oosterhout is maandagmiddag een stoffelijk overschot gevonden. Het lichaam is gevonden in een soort sloot in de buurt van de Orion, in de wijk Dommelbergen. Dat laat de politie weten.

LEES OOK: Dode gevonden tijdens zoekactie naar vermiste Cees (72) uit Oosterhout

16.34

Ravage op Bredaseweg in Tilburg na ongeval

Een Belgische automobilist heeft maandagmiddag een ravage veroorzaakt op de Bredaseweg in Tilburg. Hij reed met hoge snelheid en verloor toen de macht over het stuur. De man slipte en raakte een geparkeerde bedrijfsbus. Een tweede bus werd ook beschadigd.

Beide inzittenden van het Belgische voertuig zijn door de brandweer uit de auto gehaald. Eén van de slachtoffers is zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Ravage op de Bredaseweg. (Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties)
Ravage op de Bredaseweg. (Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties)
Ravage op de Bredaseweg. (Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties)
Ravage op de Bredaseweg. (Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties)
15.34

Auto botst tegen lantaarnpaal op Roelantlaan in Eindhoven

Bij een uitwijkactie op de Roelantlaan in Eindhoven is een personenauto tegen een lantaarnpaal gebotst. In de auto zaten twee vrouwen en een kind in een kinderzitje. De schade aan het voertuig was groot, een van de inzittenden droeg mogelijk geen gordel en raakte de voorruit. In ieder geval zat volgens de politie het kinderzitje niet op de juiste manier vast.

Ook een ambulance en de brandweer kwamen ter plekke. Niemand hoefde uiteindelijk naar het ziekenhuis. De inzittende van de auto waarvoor uitgeweken werd kwamen met de schrik vrij. Deze wagen raakte wel beschadigd en moest weggetakeld worden.

Foto: SQ Vision Mediaprodukties
Foto: SQ Vision Mediaprodukties
Foto: SQ Vision Mediaprodukties
Foto: SQ Vision Mediaprodukties
14.05

72-jarige man uit Oosterhout vermist

De 72-jarige Cees Pijpers uit Oosterhout is sinds zaterdag vermist. De man werd voor het laatst gezien aan de Middachten in Oosterhout. Het is onbekend in welke richting hij is vertrokken. De politie roept op om uit te kijken naar de man.

13.45

Scooter botst achterop kleine vrachtwagen

Een scooterrijder is vanmiddag in de Heuvelstraat in Breda achterop een kleine vrachtwagen gebotst. De scooterrijder raakte bij het ongeluk, dat rond één uur gebeurde, gewond. Zijn scooter raakte behoorlijk beschadigd.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
13.00

Hulpdiensten rukken uit voor vreemde geur

In een deel van de wijk Boeimeer is Breda werd aan het begin van de middag een vreemde geur geroken. Een deel van de wijk werd daarom met linten afgezet. De brandweer heeft metingen verricht, maar er werd niks verontrustends gemeten. Volgens een woordvoerder van de politie konden de hulpdiensten hun spullen alweer snel na de melding inpakken.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
12.45

Mannen aangehouden voor vernielingen

Bij een huis in Oud Gastel zijn gisteravond vernielingen aangericht. Hiervoor zijn later die avond twee mannen aangehouden in Ulvenhout, zo laat de politie vanmiddag weten. De toedracht van wat er is gebeurd, ligt waarschijnlijk in de relationele sfeer.

De melding van de vernielingen kwam rond kwart over negen binnen. De aangehouden verdachten van 29 en 26, beiden uit Ulvenhout, zaten in een auto die bij het huis gezien zou zijn op het moment van de vernielingen. Op het moment van hun aanhouding hadden ze onder meer een wapenstok en pepperspray bij zich. Ook vonden agenten in de auto een voorhamer en een breekijzer. De politie onderzoekt wat er precies bij het huis in Oud Gastel is gebeurd. De verdachten zitten nog vast.

Foto: politie.nl.
Foto: politie.nl.
11.50

Fietser bedreigd met wapen

Een fietser is gisteravond in de buurt van de Distlerstraat in Tilburg bedreigd met een vuurwapen. De fietser deed rond zeven uur zelf melding van de bedreiging. Hij vertelde dat de verdachte er in een auto vandoor was gegaan. Op de Bunderstraat stuitten agenten vervolgens op de auto met daarin vermoedelijk de verdachte.

De agenten hielden rekening met de aanwezigheid van een vuurwapen en maakten gebruik van een speciale procedure om de man uit de auto te halen en aan te houden. De verdachte wordt in dit geval met korte en duidelijke bevelen uit de auto ‘gepraat’ en vervolgens aangehouden. In de auto vinden agenten inderdaad een wapen. Het bleek te gaan om een alarmpistool. Het wapen werd in beslag genomen en de verdachte, een man van 26, zit vast voor verhoor.

09.35

Jonge fietser gewond

Een fietser is vanochtend op de kruising van de Spoorlaan met de Vimmerik in Nieuwkuijk aangereden door een auto. De fietser, het zou gaan om een jongen, is volgens een 112-correspondent met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeluk iets na half negen kon gebeuren, is niet duidelijk.

Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
09.30

Verkeerd pedaal

Een automobiliste drukte vanochtend in Vught per ongeluk het verkeerde pedaal van haar auto in: niet de rem, maar het gaspedaal. Daardoor drukte ze een auto die geparkeerd stond aan de Lidwinastraat weg. Volgens een 112-correspondent ontstond er alleen materiële schade. Het ongeluk gebeurde rond negen uur.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
08.55

Fietser gewond bij botsing

Bij een botsing tussen een auto en een fietser in Oss is vanochtend een man gewond geraakt. Het gaat om de fietser. Hij botste op de Medicijnstraat door onbekende oorzaak tegen de zijkant van de auto. Volgens een 112-correspondent is hij met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Een traumahelikopter werd opgeroepen, maar deze hoefde uiteindelijk niet te landen.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
07.50

Politie zoekt doorrijder na aanrijding met fietser (14)

Een fietser van veertien is gisteravond rond tien uur gewond geraakt nadat hij werd aangereden door een auto op het Mercuriusplein in Berlicum. De jongen is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht, zo meldt een wijkagent. De bestuurder van de auto reed na de aanrijding door in de richting van de Kerkwijk. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van Eetpaleis 't Vosje.

Van het voertuig van de doorrijder is bekend dat het gaat om een kleine witte auto. De politie vraagt mensen die meer weten van het ongeluk of weten wie de doorrijder is, dit te melden.

De plek waar het ongeluk gebeurde (foto: wijkagent Ger Roumen).
De plek waar het ongeluk gebeurde (foto: wijkagent Ger Roumen).
07.45

Drie vermiste kinderen terecht

De drie kinderen waarvoor gisteravond laat een Burgernetbericht werd verstuurd omdat ze vermist waren in het centrum van Breda, zijn weer terecht. Dat meldt de politie vanochtend vroeg opnieuw middels een Burgernetbericht.

06.50

Automobilist crasht op A59

Een auto crashte vanochtend vroeg op de A59 bij Waalwijk. Dit gebeurde rond halfzes. De bestuurder was de macht over het stuur verloren. Vervolgens raakte de auto in een spin, raakte de vangrail en belandde uiteindelijk in een sloot naast de snelweg. De bestuurder hoefde, voor zover bekend, niet naar het ziekenhuis. Een bergingsbedrijf takelde de auto op de kant.

De auto crashte op de A59 bij Waalwijk (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
De auto crashte op de A59 bij Waalwijk (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
06.00

Bestelbussen en auto in vlammen op

Een auto en twee bestelbussen zijn vanochtend vroeg in vlammen opgegaan bij een brand op industrieterrein Majoppeveld in Roosendaal. Het vuur aan het Zeggeveld werd rond halfvijf ontdekt. De brandweer had de brand snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de bestelbussen van pakketservice DPD en de auto verloren gingen. Bij een bedrijfsgebouw sprongen de ruiten door de hitte. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

Twee bestelbussen en een auto gingen bij de brand in Roosendaal verloren (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Twee bestelbussen en een auto gingen bij de brand in Roosendaal verloren (foto: Christian Traets/SQ Vision).
04.24

Brand in huis in Geldrop

Bij een uitslaande brand die zondagnacht ontstond in een grillroom aan de Nieuwendijk in Geldrop is iemand gewond geraakt. Dat meldt de brandweer. Die heeft de gewonde uit een huis boven de zaak gehaald. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg.

De brand ontstond in de keuken van de shoarmazaak onder het huis in Geldrop (foto Dave Hendriks/SQ Vision).
De brand ontstond in de keuken van de shoarmazaak onder het huis in Geldrop (foto Dave Hendriks/SQ Vision).
00.28

Schoorsteenbrand Boxtel

Een schoorsteenbrand in een huis aan de straat Tongeren in Boxtel hield de brandweer gisteren lange tijd bezig. Rond halfvier 's middags werd de brandweer al gewaarschuwd, maar om halfacht 's avonds was het opnieuw raak. Uit het schoorsteenkanaal kwam veel rook, die door de regen neersloeg. Geprobeerd werd het schoorsteenkanaal van bovenaf schoon te vegen. Er bleek echter ook nog een oud schoorsteenkanaal te zijn. Hierin woedde de brand, maar de brandweer kon er niet zomaar bij en hakte uiteindelijk een muur open om erbij te kunnen.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!