In de rij voor de nieuwe coronaprik: 'Ik wil honderd worden'

19 september 2022 om 15:11 • Aangepast 20 september 2022 om 14:02
nl
In het voormalige ABN AMRO-kantoor aan de Heerbaan in Breda is het maandag een komen en gaan van zestigplussers. Ze komen naar de GGD, die tijdelijk in het oude bankgebouw zit, voor een herhaalprik tegen corona. Ouderen zijn het meest kwetsbaar en dus als eerste aan de beurt.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Een boosterprik mogen we het niet meer noemen. "Dit is een herhaalprik", zegt een medewerkster die de operatie in goede banen moet leiden.

In West-Brabant zijn maandag vier priklocaties opengegaan voor een nieuwe prikronde: in Roosendaal, twee in Breda en in Bosschenhoofd, bij vliegveld Seppe. Op de Heerbaan in Breda is de opkomst verrassend groot. Alleen al voor deze maandag hebben zich 580 mensen aangemeld. Geduldig staan ze, met mondkapje, in de rij te wachten op hun beurt.

Een echtpaar zegt desgevraagd te zijn gekomen omdat ze een uitnodiging hadden gekregen. "Wij willen niet ziek worden en ik wil honderd worden", grapt de man. Een ander in de rij nadert die leeftijd al aardig: "Ik ben negentig en had tot nu toe geen corona, dat wil ik graag zo houden." Nog een prik in de arm, dat vinden de ouderen in de rij geen enkel probleem.

"Ik vertrouw op de wetenschap."

Een andere man in de rij heeft ook nog geen corona gehad: "Ik vertrouw op de wetenschap", zegt hij. Volgens hem is de animo om opnieuw een spuit in de arm te krijgen bijzonder groot onder ouderen: "Ik ken geen mensen die niet gaan."

Bij de GGD verwachten ze de komende weken aanhoudende drukte voor de herhalingsprik. Om te zorgen dat het soepel verloopt, is het voorlopig alleen op afspraak. Eerst zijn de zestigplussers aan de beurt en helemaal aan het eind kan iedeeen van 12 jaar en ouder een afspraak maken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!