Klanten blokkeren auto van winkeldieven bij supermarkt

22 september 2022 om 10:13 • Aangepast 4 oktober 2022 om 15:24
nl
Vier winkeldieven zijn woensdag opgepakt nadat ze probeerden met gestolen boodschappen weg te komen in Bergen op Zoom. Daarbij wilden ze een winkelmedewerker aanrijden. Klanten van de supermarkt hielpen bij de aanhouding door de wagen van de dieven te blokkeren.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Een medewerker van de supermarkt in Bergen op Zoom had het viertal al opgemerkt. Ze liepen op een verdachte manier door de winkel, vond hij. Hij dacht dat ze spullen meenamen zonder te betalen. Dat bleek te kloppen: bij kassa rekenden ze elk twee producten af en liepen met de rest van hun boodschappen gewoon naar buiten.

De medewerker belde de politie en ging achter de twee mannen en twee vrouwen aan. Die hadden de boodschappen in een auto geladen en waren inmiddels ingestapt. De bestuurder van de auto probeerde de winkelmedewerker aan te rijden, toen hij voor de auto stond.

Klem gezet
Toen de verdachten weg wilden rijden, blokkeerde een van de andere klanten met een auto de uitgang van het parkeerterrein. Een andere klant zette zijn auto achter de wagen van de winkeldieven, zodat ze klem stonden en geen kant meer op konden.

Op dat moment kwamen agenten bij de winkel aan. Zij konden de vier aanhouden. Het gaat om twee mannen van 21 en 52 jaar en twee vrouwen van 19 en 44 jaar. Ze komen uit Roemenië en hebben geen vast adres in Nederland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone