Video

Rellende supporters van TOP Oss krijgen een stadionverbod van een jaar

23 september 2022 om 06:04 • Aangepast 4 oktober 2022 om 15:42
nl
Supporters van TOP Oss die afgelopen zaterdag zijn aangehouden na de ongeregeldheden in Den Bosch krijgen in ieder geval een stadionverbod van een jaar. Vijf van hen mogen op last van het OM ook drie maanden niet in de buurt van het stadion komen. Het OM verwacht meer aanhoudingen te verrichten na onderzoek.
Profielfoto van Dtv Nieuws
Geschreven door

In stadion De Vliert won FC Den Bosch zaterdag met 4-1 van TOP Oss. Na de wedstrijd ontstond volgens de politie een agressieve en dreigende situatie. Voetbalsupporters van de twee clubs zochten de confrontatie met elkaar en pleegden meerdere vernielingen. Volgens Dtv Nieuws zouden de Ossenaren uit het uitvak zijn gebroken. Bij de ongeregeldheden raakten twee agenten gewond.

Reactie
TOP Oss, de gemeente en de politie reageerden donderdagavond op de gebeurtenissen na de derby tegen FC Den Bosch. “We kijken met afschuw terug op de geweldsexplosie waarvan met name stewards en vrijwilligers het slachtoffer zijn geworden”, zo wordt gesteld in de verklaring.

Op dit moment zijn politie en het Openbaar Ministerie nog bezig met een strafrechtelijk onderzoek naar de ongeregeldheden. Daarbij wordt alvast gezegd dat de daders forse straffen tegemoet kunnen zien. "Geweld rond voetbalwedstrijden tolereren we niet. Daar treden we gezamenlijk, maar ieder in zijn eigen rol, keihard tegen op", besluit de club in het statement.

Meer aanhoudingen
Justitie laat weten meer mensen aan te houden na bestudering van de vele camerabeelden. "We verwachten meerdere aanhoudingen en vervolging van een flink aantal verdachten", schrijft het OM op Twitter.

De ongeregeldheden waren na afloop van de wedstrijd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!