'Hummer en trailer linken Jumbo-topman Frits van Eerd aan hoofdverdachte' - Omroep Brabant

'Hummer en trailer linken Jumbo-topman Frits van Eerd aan hoofdverdachte'

24 september 2022 om 06:00 • Aangepast 4 oktober 2022 om 15:55
nl
Een Hummer en een trailer linken de tijdelijk opgestapte Jumbo-topman Frits van Eerd aan de hoofdverdachte in een omvangrijke witwaszaak. Dat blijkt uit onderzoek van het AD. Deze gekende crimineel, Theo E. uit Assen, was eerder ook coach van een raceteam dat door Jumbo werd gesponsord.
Profielfoto van ANP
Geschreven door

De speciale militaire Hummer en de trailer werden in beslag genomen achter de Golfwinkel op het terrein van Jumbo in Veghel. Ze zijn, zo blijkt uit onderzoek van de krant, afkomstig van het autobedrijf van de 58-jarige voormalige motorcrosser. De Hummer, volgens het bedrijf van E. een echt collector's item, werd geïmporteerd in 2021 vanuit Zweden. De trailer kwam dit jaar nog uit Duitsland.

In afzondering
Van Eerd werd vorige week in zijn huis in Heeswijk-Dinther opgepakt bij een grootscheeps onderzoek naar witwassen. Hij bleef tot afgelopen zondag in de cel, in afzondering. Wat hem precies verdachte maakt in deze zaak blijft ongewis, maar dat er een duidelijke link is met het autobedrijf van de hoofdverdachte staat vast. Of die beperkt blijft tot de Hummer en de trailer is nog niet bekend.

LEES OOK: 'Verstandig' dat Van Eerd terugtreedt vinden experts: 'Hij is nu besmet'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.