Adrie van der Poel geschrokken na arrestatie zoon Mathieu in Australië

25 september 2022 om 13:08 • Aangepast 26 september 2022 om 10:18
nl
Vader Adrie van der Poel werd vanmorgen wakker met het nieuws dat zoon Mathieu van der Poel afgestapt was in de wegwedstrijd op het WK wielrennen in Australië. Mathieu had de nacht doorgebracht in een politiebureau in Sydney nadat hij vanuit zijn hotel was meegenomen door de politie vanwege de beschuldiging van het duwen van twee kinderen. "Het is natuurlijk erg schrikken als je zo'n nieuws hoort over je zoon. Vooral sportief is dit ook een drama."
Profielfoto van Liam Toll
Geschreven door
Liam Toll

"Ik ga er vanuit dat Mathieu niks ernstigs gedaan heeft", laat vader Adrie zondag weten in de uitzending van De Zuidtribune op Omroep Brabant radio. Door het voorval wat zich in het hotel van het Nederlandse team plaatsvond had Mathieu amper geslapen en moest hij met nog 230KM te gaan de race al staken.

"Als je in een hotel zit moet je ook op je kinderen letten."

Het hotel waar Van der Poel sliep was geboekt door de Nederlandse wielerbond. "De UCI (organisator van de race) doet helemaal niks wat betreft huisvesting van de renners tijdens wedstrijden", zegt Adrie van der Poel. "Dit hotel is door de bond zelf geregeld en ik ga er vanuit dat er vooraf een verkenning is geweest en gezocht is naar een geschikt hotel."

De renners sliepen dus in een hotel waar ook gezinnen zaten die op vakantie waren in Sydney. Onder wie ook twee meisjes van 13 en 14 jaar oud. Zij zouden meermaals op de deur van Mathieu hebben geklopt. Hij is daarna boos de gang op gestapt en verbaal uitgevallen tegen de kinderen. Volgens het politierapport zou er geduwd zijn en viel een meisje tegen de muur waar ze haar ellenboog bij schaafde. Volgens vader Adrie is het ongelofelijk dat die meiden daar zo rond konden lopen. "Als je in een hotel zit moet je ook op je kinderen letten", legt hij uit.

"Zo is hij namelijk niet opgevoed"

De manager van het hotel werd op de hoogte gesteld van het voorval waarna de lokale politie is gebeld en zij hebben Mathieu meegenomen naar het politiebureau waar hij tot vroeg in de ochtend is verhoord. Daarna mocht hij terugkeren naar het hotel zonder dat er borg betaald hoefde te worden. "Als je zonder borg weg kunt, denk ik niet dat het heel ernstig is, anders hadden ze hem wel langer vastgehouden", zegt Adrie van der Poel.

Dinsdag moet Mathieu voor de rechter verschijnen. Ook is zijn paspoort afgenomen en kan hij tot die tijd het land niet uit. "Maar die rechtszaak is denk ik meer een formaliteit", zegt Adrie. "Ik geloof het verhaal van Mathieu en hij heeft die kinderen niet geduwd. Zo is hij namelijk niet opgevoed."

LEES OOK: Mathieu van der Poel geeft op in wegrace WK na nacht in politiebureau

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!