Blaffend waterballet bij hondenplons in Tilburg [FOTO'S] - Omroep Brabant

Blaffend waterballet bij hondenplons in Tilburg [FOTO'S]

25 september 2022 om 17:14 • Aangepast 26 september 2022 om 10:20
nl
Een drijfnat feestje voor viervoeters was het zondag bij zwembad Stappegoor in Tilburg, waar het zomerseizoen werd afgesloten met de hondenplons. Driehonderd honden en hun baasjes doken het buitenbad in. Bekijk de foto's.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Wanneer het zwemseizoen voorbij is, mogen de honden nog een keer naar binnen. ,,Dit is alweer de vierde keer dat we deze hondenplons houden”, vertelt Linda van Iersel, teamleider bij zwembad Stappegoor. "De belangstelling is elke keer weer groot, in twee dagen tijd komen er driehonderd honden zwemmen. En het was binnen no time uitverkocht."

Samen het water in. (Foto: Karin Kamp)
Samen het water in. (Foto: Karin Kamp)

De weersvoorspellingen waren dit weekend niet al te best, met flink wat regenbuien, maar daar maakten ze zich bij Stappegoor niet druk om. "In een zwembad word je sowieso nat, dus het gaat gewoon door", aldus Linda.

Sommige honden kregen geen genoeg van het water en vonden het allemaal prachtig, anderen moesten een beetje aangemoedigd worden door hun baasjes, of zelfs letterlijk het water worden ingetrokken. Een enkeling kreeg een zwemvest aan.

Hondje met handvat. (Foto: Karin Kamp)
Hondje met handvat. (Foto: Karin Kamp)

De baasjes van Bruno, een uit de kluiten gewassen exemplaar, kwamen zelfs vanuit België naar het zwembad toe. "Dat is niet zo ver, hoor, je bent zo de grens over", zegt de eigenaar. "Het is heel leuk om ze te zien poedelen en spelen, het gaat er allemaal gemoedelijk aan toe.

Naast de hondenplons waren er een parcours en verschillende kraampjes met koopwaar. Ook Hondencampus en de Dierenambulance waren erbij, om een oogje in het zeil te houden.

Alle foto's van de hondenplons in Tilburg zijn hier te bekijken.

Zwemfeestje in het buitenbad van Stappegoor. (Foto: Karin Kamp)
Zwemfeestje in het buitenbad van Stappegoor. (Foto: Karin Kamp)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone