Video

Rick verliest alles door explosie op boot: vrienden zamelen geld in

26 september 2022 om 19:45 • Aangepast 27 september 2022 om 18:34
nl
De 25-jarige Rick is bekomen van de eerste schrik nadat zich afgelopen zaterdag op zijn motorjacht in Oudenbosch een ontploffing had voorgedaan. Het slachtoffer liep nogal wat brandwonden op, maar het zal hem goed doen dat mensen uit de buurt en vrienden een inzamelingsactie zijn begonnen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De crowdfunding is bedacht door mensen die Rick kennen uit de haven van Oudenbosch, waar de explosie was. Vervolgens zijn Ricks vrienden aan de slag gegaan om via gofund.me geld in te zamelen. Ze waren geschrokken van zijn hulpgeroep, die ontredderd, deels verbrand en in shock werd aangetroffen.

"Rick heeft veel tijd en energie in die boot gestoken."

Sven Siemons (26) is goed bevriend met Rick en hij weet hoe erg zijn maat het vindt wat er zaterdag is gebeurd. “Hij heeft daar al jaren een boot liggen en heeft er veel tijd en energie in gestoken”, vertelt Sven. “Rick heeft onder meer in Delfshaven in Rotterdam gelegen, maar vond het na verloop van tijd leuker om in Oudenbosch, bij vrienden en familie, aan te meren.”

Daar, in de haven van Oudenbosch, ging het zaterdagmorgen goed mis, weet Sven. “Rick was er aan het klussen, aan het verven en zo, toen de boel ineens ontplofte. Gelukkig draagt hij tijdens het klussen altijd een bril en had hij die morgen een jas aan. Desondanks heeft hij over zijn lichaam onder meer derdegraads brandwonden opgelopen. Hij was wel aanspreekbaar en is voor behandeling naar het Bravis ziekenhuis in Roosendaal gebracht. Pas deze maandag is hij enigszins bijgekomen.”

Rick was als enige op de boot toen de ontploffing plaatsvond. De brandweer wist het vuur snel te blussen. Mogelijk is de explosie veroorzaakt door een gasfles. De boot is niet gezonken. Later deze week komt een taxateur de schade opnemen. Of Rick is verzekerd en de schade kan worden gedekt, is nog niet duidelijk.

"Rick is echt alles kwijt geraakt, vandaar onze geldinzamelingsactie."

Op korte termijn tellen belangrijkere zaken: het herstel van zijn verwondingen, een voorlopig onderdak en financiën om de dagen door te komen. Sven: “Door de ontploffing en de brand is Rick echt alles kwijtgeraakt: zijn portemonnee, zijn kleren, zijn computer, foto’s, noem maar op. Vandaar dat we de actie zijn begonnen om geld in te zamelen.” De eerste 1600 van de beoogde 17.500 euro zijn binnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!