Liveblog

112-nieuws: bestelauto over de kop • onderzoek woningoverval Helenaveen

27 september 2022 om 05:50 • Aangepast 29 september 2022 om 09:49
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

20.30

Onderzoek in Helenaveen naar fatale woningoverval

Dit liveblog is gesloten.De politie doet opnieuw onderzoek bij het huis aan de Lage Brugweg in Helenaveen waar 11 juli de 47-jarige bewoner zwaargewond werd gevonden. Hij werd toen met spoed naar een ziekenhuis gebracht, maar bezweek daar alsnog aan zijn verwondingen. "Hij is gekneveld of vastgebonden geweest", maakte de politie daarna bekend. Er wordt vermoed dat de man het slachtoffer is geworden van een zeer gewelddadige woningoverval tijdens het weekeinde.

19.56

Bestelauto over de kop, chauffeur blijft ongedeerd

Op de Beukenlaan in Eindhoven is een bestelauto over de kop gegaan. De bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt. Het voertuig kwam half in de berm terecht. Daarbij sleurde de wagen over tientallen meters paaltjes en hekwerk uit de grond die daar stonden voor de afbakening van het fietspad. De bestelauto sloeg vervolgens over de kop en kwam naast de weg terecht. Vanwege een mogelijke beknelling werd de brandweer opgeroepen. Die kon de chauffeur zonder al te veel moeite uit de auto helpen. Het slachtoffer bleef ongedeerd maar is uit voorzorg door ambulancepersoneel onderzocht.

19.00

Zwaargewonde bij bedrijfsongeval

Een man is dinsdagavond zwaargewond geraakt bij een bedrijfsongeval in een autogarage in Moergestel. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. De brandweer, politie, ambulance en een traumahelikopter kwamen alle ter plaatse. De man is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
17.18

Overval in Eindhoven

Aan de Generaal Horrocksstraat in Eindhoven is dinsdagmiddag rond drie uur een man uit het niets op straat overvallen. De politie spreekt over drie daders, die nog altijd niet gepakt zijn. Het is nog onduidelijk of er iets is buitgemaakt. Wel incasseerde het slachtoffer klappen, meldt de politie.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
16.21

Vrouw (93) in Son en Breugel opgelicht

Een vrouw van 93 jaar uit Son en Breugel is slachtoffer geworden van een pinpasfraude. Dat gebeurde dinsdag tussen 9.00 een 11.15 uur. De politie zoekt getuigen die op dat tijdstip in de omgeving van de Marijkestraat, Nieuwstraat en Houtens mogelijk iets hebben gezien dat naar de dader(s) kan leiden. De wijkagenten spreken in hun oproep over een 'bank aan huis oplichting' waarvan veel ouderen de dupe zijn.

15.00

Twintig automobilisten op de bon geslingerd in Oud Gastel

Bij een verkeerscontrole op de Roosendaalsebaan in Oud Gastel heeft de politie maandagavond twintig automobilisten bekeurd. 17 bestuurders reden te hard. Daarbij was 79 kilometer per uur de hoogst gemeten snelheid (de maximumsnelheid daar is 50). Twee bestuurders werden betrapt op rijden zonder rijbewijs en één bestuurder reed door rood.

Foto: Politie
Foto: Politie
13.10

Wilde politieachtervolging op de A58

Een 19-jarige man uit België is maandagmiddag aangehouden na een wilde achtervolging op de A58. Hij negeerde een stopteken, ging zigzaggend door het verkeer en reed uiteindelijk een deel van de vangrail stuk. Uiteindelijk wist de marechaussee de man bij Tilburg aan te houden. Daar bleek dat de jongen geen rijbewijs had en onder invloed van drugs reed.

De joyrider reed vol gas tegen een vangrail (Foto: Koninklijke Marechaussee)
De joyrider reed vol gas tegen een vangrail (Foto: Koninklijke Marechaussee)
12.00

Man aangehouden vanwege seksueel misbruik in Eindhoven

De politie heeft een 21-jarige man aangehouden die wordt verdacht van een zedendelict op de Rechtestraat in Eindhoven in de nacht van 19 juni. De politie was al maanden op zoek naar de man. Vorige week kreeg de politie een tip die leidde tot de aanhouding van de 21-jarige man uit Eindhoven.

Stratumseind in Eindhoven (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
Stratumseind in Eindhoven (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
08.00

Zware ochtendspits door regen, meer files op de A2 en de A67


Op A2 van Maastricht naar Eindhoven staat dinsdagochtend 22 kilometer file tussen Nederweert en knooppunt De Hogt. Automobilisten moeten daar rekening houden met 45 minuten vertraging. Door een file op de A67 in de richting van Venlo naar Eindhoven heb je tussen afrit Liessel en knooppunt Leenderheide 35 minuten vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
07.21

Vrachtwagen strandt op A2

De rechterrijstrook van de A2 van Maastricht richting Eindhoven is dinsdagochtend afgesloten bij knooppunt De Hogt vanwege een kapotte vrachtauto. Dit leidde rond kwart over zeven tot een vijftien kilometer lange file vanaf Nederweert, goed voor twintig minuten vertraging.

07.27

Ongeluk op A2

De linkerrijstrook van de A2 van Den Bosch naar Utrecht is dinsdagochtend afgesloten tussen afrit Veghel en Waardenburg na een ongeluk met vier auto's. Er staat een zestien kilometer lange file vanaf knooppunt Empel, goed voor een uur vertraging.

01.26

Bestelbus vat vlam in Valkenswaard

Op een zandpad naast de Luikerweg, de N69, tussen De Kempervennen en het Engelse kerkhof heeft maandagnacht een bestelbus vlam gevat. Omdat vermoed werd dat er weleens drugsafval in zou kunnen zitten, riep de brandweer een Adviseur Gevaarlijke Stoffen op. De brandweer liet de bus gecontroleerd uitbranden. "Dit vanwege milieutechnische redenen", laat een 112-correspondent weten. De politie doet onderzoek. Het wrak wordt weggesleept.

01.00

Auto crasht op afslag A2

Een bedrijfsauto is maandagavond van de weg geraakt op de afrit Vught Centrum van de A2 bij Vught. Dit gebeurde rond halfelf. Het zou zijn misgegaan in een bocht. De auto sloeg over de kop en kwam op zijn zijkant tot stilstand. Toen de hulpdiensten aankwamen, was de bestuurder al uit de bedrijfsauto. Hij is na controle naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch gebracht. Een 112-correspondent vermoedt dat de regen een rol speelde bij het ongeluk.

De auto is getakeld na de crash op de afslag van de A2 bij Vught (foto: Bart Meesters).
De auto is getakeld na de crash op de afslag van de A2 bij Vught (foto: Bart Meesters).
00.41

Auto crasht, cilinder lachgas gevonden

Een man en vrouw zijn maandagavond laat gewond geraakt nadat de auto waarin zij zaten crashte op de hoek van de Stationsstraat met de Ludwigstraat in Roosendaal. Dit gebeurde rond halftwaalf. De bestuurder zou in de bocht de macht over het stuur zijn verloren. De auto raakte van de weg, reed dwars door een voortuin van een huis aan de Ludwigstraat en kwam tot stilstand in een heg aan de voorkant van de tuin. Bij de auto werd een cilinder lachgas gevonden.

00.11

Buurtbewoners geëvacueerd na gaslek Tilburg

Zo'n twintig mensen zijn maandagavond rond kwart over tien op last van de brandweer uit hun huizen gehaald nadat een gaslek was ontstaan op de Nieuwlandstraat in Tilburg. Een 112-correspondent laat weten dat deze straat al was opengebroken vanwege het vervangen van gasleidingen. Het dichten van het gaslek zou uren in beslag nemen. Daarom regelde de gemeente Tilburg een slaapplaats voor de buurtbewoners in een hotel.

LEES OOK: Evacuatie tientallen mensen na gaslek: 'Nevel van gas spoot uit de leiding'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!