Video

Mathieu van der Poel heeft spijt: 'Ik dacht dat ik het zelf kon oplossen'

27 september 2022 om 15:26 • Aangepast 28 september 2022 om 10:20
nl
Mathieu van der Poel heeft spijt van zijn boze reactie toen twee meisjes hem zaterdagnacht uit zijn slaap hielden in een hotel in Sydney. Bij aankomst op vliegveld Zaventem bij Brussel gaf Van der Poel toe dat hij het niet zo had bedoeld: “Natuurlijk, heb ik er spijt van. Ik had dat niet moeten doen.”
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Dinsdagmiddag landde het toestel uit Australië waarin veel deelnemers en begeleiders zaten die terugkwamen van het WK Wielrennen. Van der Poel vertelde voor de camera van de Vlaamse zender VTM dat hij vindt dat hij fout zit.

“Ja, tuurlijk heb ik er spijt van. Ik ben fout, dat geef ik ook toe. Ik had dat niet moeten doen, ik had dat anders moeten aanpakken. Maar het is helaas wel gebeurd. Ik probeer het achter me te laten en nu verder te kijken naar wat er komt.”

Bekijk hier de beelden die gemaakt zijn in het hotel:

Een paar meiden maakten zaterdagavond herrie op de gang en klopten steeds op de deur van zijn hotelkamer en filmden dat. Van der Poel, die de dag erna aan het WK wielrennen moest deelnemen, werd woest en achtervolgde de meiden tot op hun kamer.

Hij ontkent de verhalen dat hij de meiden pijn heeft gedaan. “Ik heb een meisje vastgepakt bij haar arm. Maar zeker niet met de bedoeling haar pijn te doen. Iedereen die mij kent, weet dat ik nog nooit iemand pijn heb gedaan.”

“Ik had sowieso de receptie moeten bellen of iemand op de hoogte moeten brengen."

“Er gaan heel veel verhalen rond over duwen en zo, maar dat is absoluut niet waar. Dat is niet wat er gebeurd is”, zegt Van der Poel. Er zijn twee versies van ‘t verhaal en als je dan in Australië zit, is dat heel moeilijk om mee om te gaan.”

Van der Poel had achteraf anders gehandeld. “Ik had sowieso de receptie moeten bellen of iemand op de hoogte moeten brengen. Het was gewoon al laat en ik wou slapen. Ik dacht ‘t zelf op te kunnen lossen, maar dat is uiteindelijk helemaal fout gelopen. Ik kan er niks meer aan veranderen, helaas.”

“Nu ga ik naar huis, de rust opzoeken”, besluit hij. “Ik ben blij dat ik weer terug in het land ben. Nu gaan de ploeg en de advocaat het verder afhandelen.”

LEES OOK: Beelden laten zien hoe meisjes Van der Poel lastigvielen in hotel

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!