Drachtige koeien ontsnappen uit weiland: 'We missen er nog vier'

28 september 2022 om 07:00 • Aangepast 29 september 2022 om 09:47
nl
De broers Jan en Frans Klaasen zijn er loeiend druk mee: zeventien van hun jonge koeien ontsnapten vrijdagavond laat uit een weiland in Wintelre. Vier zijn er nog altijd niet gevonden. Om de tragedie nog groter te maken: de vermiste vaarzen zijn ook nog eens drachtig.

De zorgen in Wintelre zijn groot bij Jan en Frans. Vrijdagavond rond halftwaalf werd Jan opeens gebeld met de vraag of hij koeien miste. "Dus toen ging ik kijken, en inderdaad, de koeien waren weg. Dan ben je wel even in paniek, want waar zijn ze gebleven?"

Dat werd al snel duidelijk, althans voor de meeste dieren. Samen met een aantal collega's wisten Jan en Frans een paar koeien in een klein weiland te jagen. "Maar ja, niet allemaal. Dan ga je naar huis in de wetenschap dat er nog iets van tien koeien ergens rondlopen. Dan slaap je niet goed. Ik heb een nacht overgeslagen."

"Ze kunnen het kalf wel verliezen natuurlijk, maar ik denk niet dat dat zal gebeuren."

Dinsdag staat de teller op nog vier vermiste en drachtige vaarzen. Broer Frans zegt dat ze ongeveer een jaar en vier maanden oud zijn – en drachtig dus. "Dat ze drachtig zijn maakt ze niet echt extra kwetsbaar. Ze kunnen het kalf wel verliezen natuurlijk, maar ik denk niet dat dat zal gebeuren", legt de boer uit.

De koeien zijn te herkennen aan hun kleuren. Eentje is er helemaal bruin en eentje donkerrood. De andere vaars is rood maar bont, en de vierdevaarz is rood met een witte kop. Denk je ze gezien te hebben? Neemt in dat geval contact op met de politie.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!