Overleden man hing dagen rond in kebabzaak: ‘Zei dat hij op iemand wachtte' - Omroep Brabant

Overleden man hing dagen rond in kebabzaak: ‘Zei dat hij op iemand wachtte'

28 september om 18:30 • Aangepast 29 september om 11:16
nl
De man die woensdagochtend dood gevonden werd voor een kebabzaak in Someren, zocht daar al een paar dagen onderdak. "Hij was aan het trillen en bleef maar zeggen dat hij op iemand aan het wachten was", vertelt de eigenaar van de zaak, Mohamed Ramzy, die flink is aangedaan door zijn dood.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door
Rochelle Moes

"Maandagavond kwam hij voor het eerst bij mij in de zaak", vertelt Mohamed. "Hij trilde helemaal en zag er ziek uit." Hoewel de man volgens Mohamed alleen Pools kon, begreep hij dat hij op iemand aan het wachten was. "Ik gaf hem wat te eten en te drinken, maar hij bleef maar trillen. Toen hij er om twaalf uur 's nachts nog steeds zat, heb ik de politie gebeld.”

"Ik heb hem een rugzak gegeven en toen ging hij weg."

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat agenten die avond bij de man zijn geweest. "Hij is toen uitgebreid gecheckt en maakte geen zieke indruk. Wel was het een koude en regenachtige avond, waardoor dat beeld misschien is ontstaan." Ook zou de man onder invloed van alcohol zijn geweest.

De agenten hebben op dat moment geprobeerd onderdak voor de man te regelen. "Zij hebben gebeld naar diverse opvanglocaties voor daklozen, maar die bleken allemaal vol te zitten. Toen de man vervolgens zelf aangaf genoeg contant geld op zak te hebben om een hotel te boeken, hebben de agenten afscheid genomen. Meer konden zij op dat moment ook niet doen."

Overigens werd de man afgelopen zaterdag ook al gecontroleerd door ambulancepersoneel, voegt de woordvoerder toe. "Zij hebben toen een hartfilmpje bij hem afgenomen, maar ook daaruit kwam geen reden tot verdere medische zorg."

Mohamed bleef maandag uiteindelijk nog tot drie uur ’s nachts bij de man. Volgens de eigenaar van de kebabzaak leek het alsof hij wachtte tot iemand hem op zou halen. “Toen dat niet gebeurde, zei ik dat ik echt naar huis moest. Ik heb hem een rugzak met kleding en schoenen gegeven en toen ging hij weg.”

'Hij was helemaal nat en trilde nog steeds.'

Toen de uitbater dinsdagmiddag bij de zaak aan kwam, was de man er weer. “Hij was helemaal nat en trilde nog steeds. Ik zei: ‘Jongen, ga even rustig zitten’ en maakte een kopje thee voor hem, want daar vroeg hij om.”

De man vertrok daarna, maar kwam rond etenstijd opnieuw binnen. “Hij zei weer dat hij op iemand aan het wachten was en viel op tafel in slaap. Mohamed legde de man uit dat hij niet weer de hele dag kon blijven en gaf hem tot acht uur. “Toen was hij ineens weg. Zijn telefoon lag nog wel op tafel, die heb ik achter de kassa bewaard voor als hij nog terug zou komen.”

'Ik voel me zo slecht, maar wat had ik nog meer kunnen doen?'

Woensdag rond het middaguur kreeg Mohamed het treurige nieuws te horen. Onder de trap voor zijn shoarmazaak is de man dood gevonden. “Ik ben echt in shock”, zegt hij aangeslagen. “Ik voel me zo slecht, maar wat had ik nog meer kunnen doen? Ik heb een vrouw en kinderen. Ik had die man moeilijk mee naar huis kunnen nemen.”

LEES OOK: Dode gevonden onder een trap voor kebabzaak in Someren

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone