Wybe krijgt alsnog een PSV-shirt met daarop de naam van zijn held - Omroep Brabant

Wybe krijgt alsnog een PSV-shirt met daarop de naam van zijn held

28 september om 22:58 • Aangepast 29 september om 11:17
nl
Diep teleurgesteld was Wybe Weening toen zijn vrienden hem een PSV-shirt cadeau deden, met achterop de naam van de aanvoerder van Ajax. Woensdag werd dat dubbel en dwars goedgemaakt, want hoofdsponsor Brainport deed hem een nieuw exemplaar cadeau. Met daarop wél de naam van zijn favoriete speler: Cody Gakpo.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door
Rochelle Moes

De negentienjarige Wybe en zijn PSV-shirt gingen deze week viral. In een filmpje was te zien dat hij van zijn vrienden een shirt cadeau kreeg van de Eindhovense voetbalclub. Maar achterop bleek de naam van Dušan Tadic te staan, de aanvoerder van rivaal Ajax. "Bij ons in de vriendengroep zijn er vijf voor Ajax en alleen ik ben voor PSV, dus ik had nooit verwacht van hen een PSV shirt te krijgen. Toen ik zag dat Tadic erop stond, heb ik mezelf in moeten houden om hem niet in de kachel te gooien", zegt Wybe. "Ik heb echt een ongelofelijke hekel aan hem."

"Het shirt laat ik in de kast liggen, wel met de rug naar achteren."

Na verloop van tijd ontdekt ook PSV het filmpje. Hoofsponsor Brainport Eindhoven stuurde Wybe vervolgens een appje met de vraag of ze hem een nieuw shirt mochten geven, met daarop wél de naam van PSV-speler Gakpo.

Wybe moest er vanuit Friesland wel helemaal voor naar Brabant komen, maar dat vond hij niet erg. "Het shirt was blijkbaar al op de post gedaan, maar ik heb daar nog sokken, een broekje en kaarten voor de wedstrijd PSV-Arsenal gekregen. En we kregen een rondleiding door het stadion", vertelt hij enthousiast.

Achteraf durft ook Wybe te zeggen dat het een goede grap was van zijn vrienden. "Het shirt laat ik in de kast liggen, want nu dit is gebeurd kun je ‘m natuurlijk ook niet meer weggooien. Maar hij ligt wel ver achterin en met de rug naar achteren!", lacht hij.

LEES OOK: Tadic op een PSV-shirt: Wybe krijgt het beroerdste verjaardagscadeau ooit

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone