112-nieuws: auto ramt boom • woningbrand door kapotte vaatwasser - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: auto ramt boom • woningbrand door kapotte vaatwasser

29 september om 14:09 • Aangepast 30 september om 09:58
nl
In dit liveblog hielden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

22.48

Auto ramt boom in Raamsdonksveer

Een bestuurder heeft donderdagavond op de Breetweerlaan in Raamsdonksveer een boom geramd. De bestuurder is ter controle mee naar het ziekenhuis. Volgens omwonenden zou de bestuurder redelijk hard hebben gereden.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
19.52

Autobrand op A67, rijstrook kort dicht

Een autobrand op de A67 bij Venlo zorgt ervoor dat richting Eindhoven de rechterrijstrook eventjes gesloten is geweest. De brandweer heeft het vuur gedoofd.

Wachten op privacy instellingen...
18.51

Trein zorgt voor oponthoud

Donderdagavond rijden er tussen Oss en Den Bosch geen treinen tot kwart over acht, meldt de NS. Een defecte trein zorgt voor het oponthoud.

17.21

A2 even dicht na ongeval

De A2 bij Eindhoven is aan het eind van de middag even dicht geweest. Twee auto's botsten op een vrachtwagen. De snelweg werd tijdelijk compleet afgesloten omdat er een traumaheli moest landen. Ook werd de brandweer opgeroepen. Uiteindelijk bleek alles mee te vallen, de heli was niet meer nodig en de rijbanen konden weer open. Wel was er een lange file ontstaan.

Wachten op privacy instellingen...
16.11

Vaatwasser veroorzaakt brand in huis

In een huis aan de Dokter Dagevosstraat in Valkenswaard is donderdagmiddag brand uitgebroken, vermoedelijk door een kapotte vaatwasser. De schade in het huis is groot, meldt de brandweer. De brand brak rond drie uur uit en is met twee blusvoertuigen en een hoogwerker geblust. De brandweer schaalde op naar middelbrand. Er raakte niemand gewond.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
14.30

Opnieuw aanhouding voor bankpasfraude

De politie heeft een derde man aangehouden, die verdacht wordt van bankpasfraude in Breda. Eerder werden al twee mannen aangehouden, die zich voordeden als bankmedewerker en zo een bejaarde vrouw wijsmaakten dat geprobeerd was haar bankrekening te plunderen. Een derde man kwam later haar bankpassen ophalen, waarmee flinke geldbedragen werden opgenomen.

Eerder werden twee mannen van 19 en 34 jaar uit Groningen al aangehouden. Nu ook de derde man is gearresteerd, is volgens de politie de zaak opgelost. Het drietal komt binnenkort voor de rechter.

13.04

Stroomstoring in Rijsbergen

Door een stroomstoring zitten in Rijsbergen 130 huishoudens zonder stroom. De storing wordt veroorzaakt door een reparatie in een transformatorhuisje. Volgens netbeheerder Enexis moest daar een onderdeel vervangen worden. Later deze middag moeten de problemen verholpen zijn.

11.41

Fietsendieven aangehouden in Bergen op Zoom

Twee mannen van 52 en 26 jaar oud werden woensdagavond op heterdaad betrapt in Bergen op Zoom, nadat ze twee fietsen hadden gestolen. Iemand zag het duo iets na 22.00 uur op de Iepstraat met de fietsen slepen en belde de politie. Die konden de mannen in de Populierlaan aanhouden. Ze zijn aangehouden en meegenomen en zitten vast voor verhoor.

De eigenaren van de fietsen worden nog gezocht. Herken je een van de fietsen, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

11.16

A2 weer vrij na kettingbotsing

Door een ongeluk met zeven auto's bij knooppunt Empel, was de A2 tijdelijk dicht in de richting van Den Bosch naar Utrecht. De vertraging liep daardoor op het hoogtepunt op tot bijna een uur.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
09.33

Vrachtauto met verlopen apk krijgt klapband

De politie heeft woensdag een Bulgaarse vrachtauto in beslag genomen, die een verlopen apk bleek te hebben. De vrachtauto met oplegger stond met een klapband op de vluchtstrook langs de A27 bij Werkendam. Daar bleek vervolgens al snel dat de wagen geen tenaamstelling meer had sinds afgelopen juli. Volgens de politie had de klapband voorkomen kunnen worden door de vrachtwagen wel te laten keuren. De vrachtauto is in beslag genomen, de eigenaar moet het juist registreren om hem terug te krijgen.

Foto: Twitter Verkeerspolitie Zwb
Foto: Twitter Verkeerspolitie Zwb
09.28

Overvaller opgepakt in Tilburg

De politie heeft woensdagavond in Tilburg een 30-jarige man uit Roemenië opgepakt, die eerder op de dag de servicebalie van een supermarkt aan het Piusplein had overvallen. Rond 17.00 uur stapte de man daar binnen, waarop hij de medewerker achter de balie met een mes bedreigde. Hij ging er met een onbekend geldbedrag vandoor.

Later verspreidde de politie het signalement van de man via Twitter. Een oplettende getuige zag hem lopen, waarna agenten hem in een parkeergarage aan de Telegraafstraat konden arresteren. De man dreigde daarbij nog even met een injectiespuit, maar ging overstag toen een van de agenten zijn stroomstootwapen pakte. De Roemeen is meegenomen naar het bureau.

08.49

Meisje op fiets geschept

Een fietsster is op de John F. Kennedybaan in Oss geschept door een auto. Voorbijgangers stopten meteen om eerste hulp te verlenen. Het meisje is even later gecontroleerd door medewerkers van de ambulance, maar ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Het is niet duidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren. De automobilist moest volgens de standaardprocedure blazen, maar had niet gedronken.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
08.38

Winkeldief slaat beveiliger

De politie heeft bij het station in Tilburg woensdagmiddag een winkeldief aan kunnen houden. De 22-jarige man uit Oisterwijk probeerde bij een supermarkt aan het Pieter Vredeplein een tas vol spullen langs de kassa te smokkelen. Toen de beveiliger hem daarop wees, werd hij agressief.

Er ontstond een worsteling, waarbij de portofoon van de beveiliger op de grond viel. De dief probeerde hem daar vervolgens mee te slaan. Even later wist de winkeldief te vluchten. Via camera's kon hij worden gevolgd. Uiteindelijk wisten agenten hem bij het station op te pakken. De man heeft een nacht vastgezeten.

08.28

Agressieve man aangehouden

De politie heeft woensdagavond op de Vendreef in Vlijmen een agressieve man aangehouden. Rond 23.00 uur reed een vrouw bijna tegen zijn auto aan, die midden op de weg stilstond. Toen ze uitstapte en hem vroeg of hij hulp kon gebruiken, begon hij haar uit te schelden. Toen hij haar ook aan wilde vallen, besloot de vrouw 112 te bellen. Agenten konden de man even later aanhouden. Hij was vermoedelijk onder invloed van drugs.

08.21

Vuilniswagen in brand

Een kleine bakwagen van de afvalophaaldienst in Veghel heeft vlam gevat. Op dat moment stond de wagen stil op de hoek van de Markt en de Kalverstraat. De medewerker was net een prullenbak aan het leegmaken en kon niets anders dan de brandweer bellen. De voorkant van de wagen is volledig uitgebrand. Waarschijnlijk ontstond het vuur door een technisch probleem.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
07.57

Hond uit auto gezet

Medewerkers van de dierenambulance Brabant Noord-Oost zijn gisteren uitgerukt, omdat er tussen Velp en Keent een hondje zou zijn gedumpt. Een fietser zag hoe Daisy, zoals het beestje bleek te heten, uit een auto werd gezet. Toen de medewerkers van de dierenambulance het dier later controleerden, bleek ze niet gewond, maar verrassend genoeg wel gechipt.

Toen de medewerkers even later samen met de politie bij het geregistreerde adres aanbelden, deed een verwarde man open. Die gaf aan Daisy 'de vrijheid te hebben gegeven' en niet meer voor haar te willen zorgen. De hond is in beslag genomen en naar een noodopvang gebracht. De politie neemt de zaak verder in behandeling.

Foto: Dierenambulance Brabant Noord-Oost
Foto: Dierenambulance Brabant Noord-Oost
06.00

Code geel vanwege dicht mist

In het hele land, met uitzondering van de provincies Zuid-Holland en Zeeland geldt code geel voor mist. Afgelopen nacht was het zicht op veel plaatsen beperkt tot 100-150 meter. Het zicht kan deze ochtend onderweg afnemen naar minder dan 200 meter. De mist zal in de loop van de ochtend oplossen.

23.00

Twee arrestaties nadat kidnappers bus wordt klemgereden

Op het Spanvlinderplein in Eindhoven zijn woensdagavond rond kwart voor elf twee mannen aangehouden omdat ze verdacht worden van vrijheidsberoving. Het tweetal reed in een grote bestelbus die was geprepareerd voor ontvoeringen. Volgens een agent op straat zijn de twee verdachten zware criminelen.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
22.50

Auto beschadigd na brand

Op de Postelse Hoeflaan in Tilburg is een auto zwaar beschadigd geraakt door een brand. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk. Volgens een 112-correspondent wordt brandstichting niet uitgesloten. De auto wordt weggetakeld.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone