Video

Politie rijdt 'kidnapbus' klem in Eindhoven en pakt twee mannen op

29 september 2022 om 06:53 • Aangepast 30 september 2022 om 09:58
nl
De politie heeft woensdagavond twee mannen opgepakt op het Spanvlinderplein in Eindhoven. Het tweetal bestuurde een bestelbus die volledig was ingericht om mensen mee te ontvoeren. De bus zou al eens gebruikt zijn om iemand te kidnappen.
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

De bestelbus werd rond kwart voor elf klemgereden door de politie omdat deze 'verdacht' was. Dat gebeurde tussen de flats in het stadsdeel Tongelre vlakbij de N270. Hoe de politie de wagen precies op het spoor kwam, wilde de woordvoerder niet zeggen.

'Zware criminelen'
Op het moment dat de bus stilstond op het Spanvlinderplein, trokken agenten in kogelwerende vesten twee mannen uit het voertuig. De mannen droegen zwarte capuchontruien. Volgens een agent op straat zou het gaan om 'zware criminelen'. Het tweetal stond enige tijd geboeid naast hun wagen.

De bestelbus was op zijn minst bijzonder te noemen. Van buiten was er weinig aparts aan te zien, maar van binnen leek de grote Mercedes Sprinter ingericht om mensen mee te ontvoeren, als een soort van gevangenentransport voor de onderwereld.

Speciale inrichting
Op de schuif- en achterdeur van de bus waren zware sloten gemonteerd. Het hele laadruim was bedekt met doorschijnend plastic en in de hoek leek een koelbox te staan. Op de zijkanten waren nog afdrukken van stickers van pakketbezorger DPD te zien.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision

Eerder gebruikt
De politie heeft het vermoeden dat de bus eerder is gebruikt om iemand te kidnappen. Een woordvoerder wil niet zeggen waar en wanneer dat precies gebeurd zou zijn. Voor de politie was het in ieder geval reden genoeg om de twee inzittenden van de bus aan te houden voor mogelijke betrokkenheid bij ontvoering.

Het tweetal zit vast op het bureau en wordt verhoord. De bestelbus is opgetakeld en wordt onderzocht door de technische recherche.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!