Video

Man mogelijk ontvoerd in Eindhovense kidnapbus, twee verdachten opgepakt

29 september 2022 om 17:41 • Aangepast 30 september 2022 om 19:08
nl
De twee mannen die woensdagavond zijn opgepakt omdat ze een 'kidnapbus' bestuurden, komen uit Eindhoven en Geldrop-Mierlo. Ze zijn 24 en 28 jaar oud. Terwijl het onderzoek in het busje plaatsvond, werd de politie benaderd door een man die zei dat hij eventjes ontvoerd was geweest. De politie onderzoekt nu of er een verband is met de verdachten en het busje.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De bestelbus die helemaal was ingericht om mensen mee te ontvoeren, werd rond kwart voor elf klemgereden door de politie. Een beller had melding gemaakt van de 'verdachte' bus. Dat gebeurde tussen de flats in het stadsdeel Tongelre vlakbij de N270.

Man belde zelf
Uitgerukte agenten stelden vast dat op de deuren van de bus extra sloten waren aangebracht. De laadruimte was bekleed met plastic. De mannen konden niet duidelijk uitleggen waarom de bus er zo uitzag.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision

Terwijl agenten bezig waren met het onderzoek in en rondom de bus, kwam er een telefoontje binnen bij de meldkamer. Een man meldde dat hij eventjes ontvoerd was geweest.

"We zijn momenteel aan het onderzoeken wat er is gebeurd en welke relatie er is tussen deze man, de witte bus en de inzittenden. In dit stadium van het onderzoek kunnen we daar nog niets over zeggen."

Eerder gebruikt
De politie zei eerder al het vermoeden te hebben dat de bus eerder is gebruikt om iemand te kidnappen. Het tweetal zit vast op het bureau en wordt verhoord. De bestelbus is weggetakeld en wordt onderzocht door de technische recherche.

Het politieonderzoek van woensdagavond:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!