Ansichtkaart was bedoeld voor Ludwina: 'Heel bijzonder dat die nu opduikt'

29 september 2022 om 18:54 • Aangepast 30 september 2022 om 10:40
nl
Binnen een dag was ze gevonden. Met dank aan de kracht van social media. De ansichtkaart die 42 jaar geleden vanuit Hoeven naar Ludwina en Piet in Nieuw-Vennep werd verstuurd en nooit aankwam, was bedoeld voor Ludwina Verhoeven (64) uit Nieuw-Vennep. "Mijn zus heeft die kaart verstuurd. Toen mijn zoon het bericht op social media zag en ons erop wees, is ze gaan zoeken in oude fotoboeken. Het was 1980. De eerste en enige keer dat ze in Hoeven op de camping stond."
Profielfoto van Malini WitloxProfielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Die camping is Bosbad Hoeven. Op de ansichtkaart staan foto's waarop je ziet hoe de camping er destijds uitzag. De afzenders waren Jan, Veronica en Matthijs.

"Jan is mijn zwager, die is vier jaar geleden overleden. Mijn man Piet is in februari van dit jaar overleden. Daarom vind ik het ook heel bijzonder om dit kaartje te krijgen. Ik heb mijn zus Veronica gebeld, die was ook verbaasd."

'Adres klopte'
Ludwina vraagt zich met name af waar de kaart die 42 jaar is gebleven. "Het adres dat erop staat, klopt. Ik woon er nog steeds. En destijds had je een vaste postbode, die wist je zelfs zonder juist adres wel te vinden. En hoe komt het dan dat het nu weer opgedoken is?"

De oude Ansichtkaart (foto: Molencaten Park Bosbad Hoeven).
De oude Ansichtkaart (foto: Molencaten Park Bosbad Hoeven).

PostNL kan dat niet meer achterhalen, zegt een woordvoerder. Er zijn meerdere mogelijke oorzaken. "Omdat er vroeger in de voorbereiding van post meer werk handmatig werd verricht, raakte er wel eens een kaartje kwijt. Misschien dat dat met dit kaartje ook is gebeurd. Dan komt het bijvoorbeeld met een verhuizing of verbouwing tevoorschijn."

'Misschien verkeerd bezorgd'
Ook kan het destijds verkeerd bezorgd zijn. "Misschien heeft het een hele tijd bij iemand thuis gelegen die van plan was het nog op de bus te doen."

Het kaartje werd terugbezorgd bij Bosbad Hoeven. Die stuurde het alsnog naar Ludwina. "Hoe we dat gaan aanpakken, moeten we hier nog even overleggen. Maar we willen het kaartje wel in originele staat laten, dus die zal waarschijnlijk in een envelop worden opgestuurd", zegt een medewerker van de camping.

LEES OOK: Ansichtkaart al veertig jaar onderweg: postbode geeft het op

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.