Liveblog

112-nieuws: lichtgewond na steekpartij • 'brand door omvallende kaars'

30 september 2022 om 23:20 • Aangepast 3 oktober 2022 om 11:49
nl
In dit liveblog hebben we je deze vrijdag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.45

Steekpartij met gewonde

Bij een steekpartij in Helmond is vrijdagavond rond kwart voor tien iemand lichtgewond geraakt. Dit gebeurde op de Noord-Koninginnewal. Het slachtoffer, dat zelf 112 had gebeld, is naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft nog geen idee wat er precies is gebeurd.

Agenten overleggen met een ambulancebroeder (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
Agenten overleggen met een ambulancebroeder (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
21.55

Dronken man reed met ongeldig rijbewijs

Oplettende agenten hebben donderdag in Spoordonk een wel erg dronken automobilist van de weg gehaald. In eerste instantie kwam via de meldkamer een melding binnen van een conflict in de huiselijke sfeer. Bij de woning aangekomen, kregen agenten te horen dat de man die er woont, zwaar onder invloed van alcohol met zijn auto was vertrokken. Niet veel later wist de politie de man op de Merodelaan in Spoordonk staande te houden.

De ademanalyse loog er niet om: de chauffeur had maar liefst zes keer de toegestane hoeveelheid alcohol op. Als klapper op de vuurpijl bleek dat de man met een ongeldig rijbewijs reed. Hij zal zich bij de rechter moeten verantwoorden voor zijn, volgens de politie, levensgevaarlijk gedrag.

21.45

Kamers uitgebrand

Twee kamers van een appartement aan de Rijtuigweg-Zuid in Bergen op Zoom zijn vrijdagavond uitgebrand, mogelijk als gevolg van een omgevallen kaars, zo meldt een woordvoerder van de brandweer. De mensen die in de woning waren toen het vuur uitbrak, konden op tijd naar buiten. Ze hebben wel rook ingeademd en een van hen had last van de keel.

De brand werd rond half negen gemeld en binnen drie kwartier had de brandweer de zaak onder controle. Ook werd de schade bekeken in aangrenzende appartementen. beoordeeld. De woning waar de brand woedde, ligt op de vierde en hoogste etage van het appartementencomplex.

19.25

Auto in brand, bestuurder naar ziekenhuis

Op de Hoogstraat in Oosterhout is vrijdagavond rond half zeven een auto tegen een boom gebotst. De wagen vloog hierna in brand. De bestuurder raakte gewond en is naar een ziekenhuis gebracht. De brandweer werd ingeschakeld om de brand te blussen. De politie onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren en daarom werd de weg na het ongeluk afgesloten.

Het blussen ging gepaard met veel rook (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).
Het blussen ging gepaard met veel rook (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).
De auto was niet te redden (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).
De auto was niet te redden (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).
De brandweer in actie (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).
De brandweer in actie (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).
17.45

Treinverkeer tussen Nijmegen en Den Bosch weer op gang

Het treinverkeer tussen Nijmegen, Oss en Den Bosch is tussen half vier en even na half zes gestremd geweest. Bij ProRail was gemeld dat er een beschadiging was opgetreden aan de spoorbrug bij Ravenstein: een schip zou er tegenaan zijn gevaren. De spoorbeheerder liet toen uit voorzorg het treinverkeer stilleggen. Uit inspectie bleek dat er ... niets aan de hand was: mensen hadden een schip langzaam onder de brug door zien varen en dachten dat de boot vast was komen te zitten. De kapitein van het schip heeft echter laten weten dat er geen problemen waren.

Toen dat duidelijk was, konden de Nederlandse Spoorwegen (NS) het licht op groen zetten. De NS dacht aanvankelijk dat de treinen pas vanaf half zeven weer over de spoorbrug zouden kunnen gaan rijden. Ondertussen werden wel, zij het 'zeer beperkt', bussen ingezet.

Het gebeurt vaker dat boten tegen een spoorbrug aanvaren, legt een woordvoerder van ProRail uit. De brug moet dan geïnspecteerd worden om te zien of die nog veilig en bereikbaar is. Pas daarna kan de brug weer in gebruik worden genomen.

17.05

Aanschuiven op de A2 in de richting van Utrecht

Het is enorm druk op de snelweg A2 tussen Sint-Michielsgestel en het Gelderse Waardenburg. In de richting van Utrecht moet rekening worden gehouden met een extra reistijd die kan oplopen tot een half uur.

Door een ongeluk eerder deze vrijdagmiddag met een vrachtwagen staat er op de snelweg A50, tussen Nistelrode en Ravenstein, al geruime tijd een file van 7 kilometer. De rechterrijstrook was lange tijd dicht, onder meer vanwege bergingswerkzaamheden. Het ongeval levert een extra reistijd in de richting van Arnhem op van ruim een half uur. Op de A59 is het hierdoor tussen Oss en knooppunt Paalgraven ook erg druk, wat een vertraging van maximaal een uur met zich meebracht, aldus de ANWB.

Wachten op privacy instellingen...
16.20

Weer ongeluk op rotonde Vught

Op de rotonde van de Vijverbosweg met de Esscheweg en de Wolfskamerweg in Vught is vrijdagmiddag een ernstig ongeluk gebeurd. Een oudere vrouw raakte zo zwaargewond dat ze moest worden opgenomen in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Ze werd aangereden door een vrachtwagen, hoe is nog onbekend. Iets meer dan een jaar geleden verongelukte op dezelfde plek de 17-jarige Jesse uit Vught na een botsing met een vrachtwagen.

Ook de ambulance was paraat (foto: Bart Meesters/SQ Vision).
Ook de ambulance was paraat (foto: Bart Meesters/SQ Vision).
De fiets en de vrachtwagen die bij het ongeluk betrokken waren (foto: Bart Meesters/SQ Vision).
De fiets en de vrachtwagen die bij het ongeluk betrokken waren (foto: Bart Meesters/SQ Vision).
14.22

Kinderen naar Halt vanwege vuurwerk

Vanwege het afsteken, verhandelen en het bij zich hebben van vuurwerk - onder meer nitraten - zijn drie kinderen van 14 en 15 jaar oud uit Roosendaal doorverwezen naar Bureau Halt. Dit gebeurde na een melding van een middelbare school in de Roosendaalse wijk Langdonk, meldt een wijkagent vrijdagmiddag. De kinderen hadden vuurwerk afgestoken in de buurt van de school. In hun kluisjes in de school werden vervolgens nitraten gevonden en bij een van hen thuis werden nog meer nitraten gevonden.

Wachten op privacy instellingen...
14.07

Kapotte vrachtwagen op A16

De linkerrijstrook van de A16 van de Belgische grens richting Breda is vrijdagmiddag afgesloten bij knooppunt Galder, vanwege een kapotte vrachtwagen. Dit leidde rond twee uur tot een twee kilometer lange file vanaf de Belgische grens, goed voor zo'n tien minuten vertraging.

13.29

Problemen op Volkerakbrug verholpen

De problemen op de Volkerakbrug zijn sinds halftwee vrijdagmiddag verholpen. De A29 werd in beide richtingen afgesloten nadat aan het begin van de middag een slagboom op de brug was aangereden. Richting het zuiden is heel de weg vrijgegeven. In de richting Rotterdam is nog een rijstrook dicht. "Houd in beide richtingen nog rekening met vertraging", waarschuwt de ANWB.

Wachten op privacy instellingen...
13.11

Verdachte van drugsdumping Ossendrecht vastgezet

Agenten hebben dinsdagochtend een vijfde verdachte aangehouden in een onderzoek naar de drugsdumping die 13 september vorig jaar werd ontdekt aan de Heereweg in Ossendrecht. De verdachte is een 47-jarige man uit de gemeente Woensdrecht. Hij is vastgezet voor verder onderzoek, zo is vrijdag bekend gemaakt.

12.48

Spoedreparatie Volkerakbrug

Verkeer op de A29 tussen Rotterdam en Bergen op Zoom moet sinds halfeen vrijdagmiddag bij de Volkerakbrug bij Willemstad in beide richtingen rekening houden met veel vertraging. Daar vindt een spoedreparatie plaats.. Er is een slagboom aangereden. Het verkeer krijgt het advies om te rijden via Dordrecht over de A15 en A16. De ANWB waarschuwt het verkeer van Rotterdam richting Bergen op Zoom voor anderhalf uur vertraging.

12.29

Vermiste jongen (9) terecht

De 9-jarige jongen die sinds elf uur vrijdagochtend werd vermist In de buurt van de Marius de Langenstraat in Oss is terecht. Dat laat Burgernet vrijdagmiddag weten. "Hij is in goede gezondheid aangetroffen", is te lezen in een tweet van Burgernet.

12.07

Kapotte auto op verbindingsweg Ekkersweijer

De verbindingsweg van de A59 van knooppunt Ekkersweijer richting Den Bosch is vrijdagmiddag rond twaalf uur afgesloten vanwege een kapotte auto.

11.59

Afrit A59 vrijgegeven

De afrit Kruisstraat van de A59 van Oss richting Den Bosch is rond het middaguur vrijgegeven. Daar stond rond kwart over elf een zogenoemde dieplader met pech. Er waren problemen met de hydrauliek van de dieplader. Een bergingsbedrijf werd daarop opgeroepen en de afrit moest worden gereinigd.

Wachten op privacy instellingen...
11.14

Jongen (9) vermist in Oss

In de buurt van de Marius de Langenstraat in Oss wordt vrijdagochtend een 9-jarige jongen vermist. Hij heeft donkerblond haar, is zo'n 1,60 meter lang en draagt een zwarte broek, een witte trui met capuchon en schoenen met een rode streep.

11.09

Afrit A59 dicht

Vanwege een dieplader met pech is de afrit Kruisstraat van de A59 van Oss richting Den Bosch vrijdagochtend afgesloten. Er zijn problemen met de hydrauliek van de dieplader. Een bergingsbedrijf is opgeroepen. De afrit moet worden gereinigd, laat een weginspecteur van Rijkswaterstaat weten.

Wachten op privacy instellingen...
10.51

Scooterrijdster lichtgewond

Een bestuurster van een scooter is vrijdagochtend lichtgewond geraakt op de kruising van de Schutsestraat met de Postbaan in Prinsenbeek. Ze kwam daar in botsing met een auto. De bestuurster van de scooter is door ambulancepersoneel nagekeken. De bestuurster van de auto kwam met de schrik vrij. Wie er geen voorrang verleende, wordt onderzocht.

Het slachtoffer is verzorgd door ambulancepersoneel (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Het slachtoffer is verzorgd door ambulancepersoneel (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Schutsestraat met de Postbaan in Prinsenbeek (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Schutsestraat met de Postbaan in Prinsenbeek (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
10.21

Scooterrijder aangehouden

Een 38-jarige man is donderdag aangehouden op de Admiraal Lonckestraat in Roosendaal. Agenten zagen de veelpleger op een scooter rijden over de Brugstraat. Hij keek steeds achterom en verdween via een voetpad. Korte tijd later zagen ze de scooter liggen op een oprit aan de Admiraal Lonckestraat. De bestuurder verstopte zich gebukt achter een auto. De scooter blijkt een oorspronkelijk groene GO-scooter die zwart gespoten is. Er was met de startknop en het track-and-trace-systeem gerommeld.

10.07

Levensgevaarlijke situatie op A59

Een 79-jarige man veroorzaakte donderdag een levensgevaarlijke situatie op de A59 bij Sprang-Capelle. Hij probeerde daar de snelweg over te steken. Agenten kwamen meteen na de melding in actie maar toen zij daar aankwamen, had de man inmiddels de overkant bereikt. Zijn auto was stilgevallen aan de andere kant van de snelweg. Hij wilde even naar het tankstation aan de overkant gaan. De man kreeg een bekeuring voor het lopen over een snelweg. Zijn auto is door een sleepbedrijf van de vluchtstrook gehaald.

08.17

Kapotte vrachtwagen op A58

De rechterrijstrook van de A58 van Eindhoven richting Breda was vrijdagochtend een uur lang afgesloten bij Tilburg-Centrum West. Daar stond een kapotte vrachtwagen. De afsluiting van de rijstrook leidde rond halfnegen 's ochtends tot een acht kilometer lange file vanaf Moergestel, goed voor ruim twintig minuten vertraging. Rond tien voor negen 's ochtends werd de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven.

Wachten op privacy instellingen...
05.28

Auto uitgebrand in Valkenswaard

Aan de Stakenborgakker in Valkenswaard is donderdagnacht een auto uitgebrand. Het vuur werd ontdekt door een buurtbewoner die zijn hond aan het uitlaten was. De brandweer was snel aanwezig en doofde het vuur. De politie onderzoekt hoe de brand kon ontstaan. Dit is de tweede autobrand in Valkenswaard deze week.

Foto: Rico Vogels SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Rico Vogels SQ Vision Mediaprodukties
22.48

Auto ramt boom in Raamsdonksveer

Een automobilist heeft donderdagavond in de Breetweerlaan in Raamsdonksveer een boom geramd. De bestuurder is ter controle naar een ziekenhuis gebracht. Volgens omwonenden zou de bestuurder redelijk hard hebben gereden. "Aan de remsporen is te zien dat de man de bocht heeft gemist en rakelings langs een lantaarnpaal is gereden", laat een 112-correspondent weten. Of de bestuurder onder invloed was, wordt onderzocht.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!