Gezelligheid en sportiviteit gaan hand in hand bij Bredase Singelloop - Omroep Brabant

Gezelligheid en sportiviteit gaan hand in hand bij Bredase Singelloop

2 oktober om 14:20 • Aangepast 3 oktober om 09:11
nl
Na twee coronajaren is zondag eindelijk weer de Singelloop in Breda gehouden. Voor de 35ste editie hadden zich bijna 14.000 deelnemers ingeschreven. Van jong tot oud en van sportief tot ongetraind. Ook veel groepen van bedrijven en instellingen die met hardlopen geld inzamelen voor een goed doel. De sfeer zit er goed in deze zondag. En met naar schatting 20.000 toeschouwers worden de lopers volop aangemoedigd.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Hebben jullie er zin in? Vraagt de DJ vanaf het podium bij de start. Het antwoord laat zich raden. De menigte hardlopers die in de startblokken staan om 5 kilometer hard te gaan lopen gaat uit zijn dak. En dat ze in Breda een feestje kunnen bouwen blijkt als de hardlopers een warming up krijgen op feestmuziek.

Wachten op privacy instellingen...

Meedoen is belangrijker dan winnen. Dat is een veel gehoorde opmerking als je praat met deelnemers. Onder hen zijn opvallend veel mensen die normaal nooit hardlopen en amper of zelfs helemaal niet hebben getraind.

Een groep dames toont trots de medailles. Getraind hebben ze niet, zeggen ze, maar toch hebben ze het volbracht. "Wij zijn telefonistes bij het Amphia ziekenhuis in Breda en daar loop je al genoeg afstanden", zeggen ze lachend. Hardlopen is niet echt hun ding, wandelen wel, maar ze vinden de sfeer geweldig.

Bucketlist
Bijna alle leeftijden zijn vertegenwoordigd. Van kinderen tot ouderen. Een man die bij de start staat en 75 jaar oud is heeft er zin in: " Dit staat al jaren op mijn bucketlist, je moet het gewoon een keer gedaan hebben", zegt hij. Kinderen die net de vijf kilometer hebben gelopen tonen iets verderop trots hun medailles. Ze hebben er zelfs twee gekregen: " Wij zagen zoveel medailles liggen en toen hebben we er twee gevraagd en gekregen", zegt een jongetje trots.

De Singelloop door het historische centrum van Breda, met finish op de Grote Markt is een loop evenement waarbij gezelligheid en bourgondische Bredase sfeer voorop staat, laat de organisatie weten. Dat zijn geen loze woorden, want het is een op en top Brabants evenement, waarbij aangemoedigd door het publiek en veel muziek, naast sportiviteit gezelligheid troef is. Hardlopen op zijn Brabants.

Omroep Brabant zendt zondagavond vanaf 18.45 uur de hoogtepunten van de Bredase Singelloop 2022 uit. Dit wordt de hele avond herhaald. De samenvatting is dan ook online te bekijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.