PSV verbijstert clubicoon: 'Dit is waarom de club niet aan de top staat'

3 oktober 2022 om 09:39 • Aangepast 3 oktober 2022 om 13:53
nl
Clubicoon Willy van de Kerkhof is he-le-maal ziek van het spel van 'zijn' PSV zaterdag tegen laagvlieger SC Cambuur. De Eindhovense titelkandidaat, tot afgelopen weekend nog koploper in de Eredivisie, voetbalde apathisch en verloor in Leeuwarden met liefst 3-0.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Het best kunnen we er maar niks van zeggen...", verzuchtte Willy maandagochtend in het radioprogramma 'WAKKER!' op Omroep Brabant.

Hij is verbijsterd over wat de PSV'ers lieten zien in Leeuwarden. Op het veld stond namelijk hetzelfde elftal dat twee weken geleden nog de topper tegen Feyenoord met gedreven en goed spel won. "Maar als je de matige inzet en het spelniveau van PSV zaterdag zag, tegen een van de degradatiekandidaten in de Eredivisie dit jaar... Je moet je diep schamen om zo'n spel op de mat te leggen!"

"Er is werk aan de winkel voor Ruud van Nistelrooij."

"Het is te triest voor woorden dat een elftal op dit niveau zich zo laat afslachten door Cambuur", vervolgde de ex-international. "Dit mag niet gebeuren, ik heb hier geen woorden voor. Ik ben er dit weekend echt ziek van geweest. Dit kan toch niet? Op dit niveau mag je van dit soort ploegen in ieder geval niet verliezen. Van ploegen in het rechterrijtje moet je toch alle wedstrijden kunnen winnen?"

"Dat is waarom dit PSV nog niet aan de top staat. Topclubs in Europa spelen thuis en uit minimaal gelijk tegen kleinere clubs en vaak winnen ze die wedstrijden makkelijk. Wij zijn nog niet op dat niveau waar we willen en denken te zijn. Er is werk aan de winkel voor Ruud van Nistelrooij."

LEES OOK:

PSV lijdt beschamende nederlaag tegen SC Cambuur

Nederlaag dreunt na bij PSV: ‘Duidelijk dat dit aankomt’

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!