Video

Bewoonster (82) dood gevonden in uitgebrand huis in Vught

3 oktober 2022 om 16:17 • Aangepast 4 oktober 2022 om 16:09
nl
In het huis in Vught waar maandagochtend vroeg een hevige brand woedde, is maandagmiddag de 82-jarige bewoonster dood gevonden. Het duurde even voordat haar lichaam werd gevonden, omdat het huis te onveilig was om binnen te gaan.
Profielfoto van Joris van DuinProfielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door
Joris van Duin & Lobke Kapteijns

Hoe de brand is ontstaan, is nog onduidelijk. "We gaan op dit moment niet uit van brandstichting, maar van een ongelukkige samenloop van omstandigheden", aldus de politie. De buren zijn geëvacueerd en het is nog onduidelijk wanneer zij weer terug naar huis mogen.

Buren van het huis aan de Taalstraat waarschuwden de gemeente eerder al over brandgevaar. Volgens buurtbewoners was de 82-jarige bewoonster een hamsteraar. "Ze verzamelde alles wat ze maar kon vinden uit de afvalbak. Het was geen verrassing dat daar een keer brand uit zou breken", zegt een buurman tegen Omroep Brabant.

Bekend bij de gemeente
De vrouw was bekend bij de gemeente, zo laat een woordvoerder van de gemeente Vught weten. "We hebben binnen de mogelijkheden van hulpverlening alles gedaan wat we konden. Er is regelmatig contact geweest met haar.”

Uit huis plaatsen is volgens de woordvoerder in ieder geval geen optie geweest. "Het ging hier om een eigen huis. Om iemand uit huis te plaatsen heb je heel zwaarwegende redenen nodig. We hadden geen juridische middelen om dat te doen en daar was de situatie niet naar."

Burgemeester Roderick van de Mortel laat weten dat zijn gedachten uitgaan naar het slachtoffer en de nabestaanden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!