Liveblog

112-nieuws: bestuurder rijdt boom uit de grond • surfer gewond geraakt

5 oktober 2022 om 23:10 • Aangepast 12 oktober 2022 om 11:17
nl
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.10

Dit liveblog is gesloten.

23.09

Autobrand in Breda

Een auto is woensdagavond uitgebrand in Breda. Dat gebeurde in de Troelstrastraat. De oorzaak is waarschijnlijk een technisch mankement, meldt een 112-correspondent.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
21.42

Aanhouding na mishandeling zorgmedewerkster

Een zorgmedewerkster van ggz-instelling Reinier van Arkel in Vught is woensdag mishandeld door een cliënt. Deze is door de politie aangehouden, schrijft wijkagent Marcel de Rouw op Twitter. Op hetzelfde terrein is een andere man opgepakt, omdat hij zich niet hield aan voorwaarden die justitie aan zijn plaatsing had gekoppeld.

Wachten op privacy instellingen...
21.04

Fransen in Zundert betrapt met hennep en mes

In een auto met Frans kenteken heeft de politie woensdagavond hennep, een mes en een 'forse hoeveelheid' sloffen sigaretten zonder belastingzegen gevonden. Agenten hielden de wagen staande en roken een henneplucht. De Douane handelt de zaak verder af.

Wachten op privacy instellingen...
20.07

Veel schade door stalbrand

Een brand heeft deze avond veel schade veroorzaakt aan een stal aan de Rietgoorsestraat in Roosendaal. Een ruimte in de stal en het dak zijn zwaar beschadigd, meldt een 112-correspondent. Snel optreden door de brandweer kon uitbreiding van het vuur voorkomen. De oorzaak van de brand is onduidelijk. Niemand raakte gewond.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
18.19

Ongeval in Deurne: auto rijdt de greppel in

Een vrouw is woensdag aan het einde van de middag naar het ziekenhuis gebracht na een ongeval in Deurne. Een automobilist knalde op de Helmondsingel achterop haar auto, waardoor zij doorschoot. In een greppel kwam ze tot stilstand. De bestuurder van de andere auto kwam met de schrik vrij.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
16.45

Bestuurder rijdt boom uit de grond en loopt weg

Een bestuurder heeft woensdagmiddag met zijn auto een boom uit de grond gereden in Drunen. De automobilist is na het ongeluk weggelopen. De politie zoekt deze persoon nu. Hoe ongeval kon gebeuren, is onduidelijk. De auto is weggetakeld en de gemeente heeft de boom weggehaald.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
14.15

152 hennepplanten gevonden, pand gesloten

Een appartement in Oudenbosch is voor drie maanden gesloten, vanwege de vondst van een hennepkwekerij. Dat heeft burgemeester Bernd Roks van de gemeente Oudenbosch besloten. Agenten vonden in augustus op zolder 152 hennepplanten. Burgemeester "We hebben samen met de gemeenteraad afgesproken hard op te treden tegen alle vormen van drugscriminaliteit, zeker in woonwijken waar onze kinderen spelen. Die afspraak komen we na", schrijft Roks.

13.05

Surfer gewond geraakt na val

In de Kraaijenbergse Plassen in Linden (gemeente Land van Cuijk) is woensdagmiddag een surfer gewond geraakt. Volgens een 112-correspondent gaat het om een 14-jarige jongen die van zijn surfplank is gevallen en een harde klap van de plank kreeg. Hij zou aan zijn been gewond zijn geraakt. Andere surfers hebben hem met een surfplank naar de kant gebracht. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
11.29

Twee mannen opgepakt voor autodiefstal

De politie heeft in Tilburg twee Poolse mannen van 37 en 38 jaar oud opgepakt, die worden verdacht spullen uit auto's te hebben gestolen. Een getuige had in de nacht van dinsdag op woensdag gebeld, omdat ze twee mannen op de Westlandstraat zag lopen. Een van hen voelde aan auto's terwijl de ander op de uitkijk stond.

De politie zag de mannen op de Schielandstraat. Ze hadden volle tassen bij zich met daarin meerdere spullen die vermoedelijk uit een of meerdere auto's zijn gestolen. Het ging om onder meer zonnebrillen, parfum, koelvloeistof, gereedschap en autopapieren. Via die autopapieren werd de eigenaar van een auto opgespoord. Uit zijn auto waren allerlei spullen gestolen. Hij heeft aangifte gedaan. Beide mannen zijn als verdachte aangehouden en zitten nog vast.

10.59

Man aangehouden na poging tot inbreken

De politie kreeg in de nacht van dinsdag op woensdag rond tien voor half vier een melding dat er zou worden ingebroken in een telefoniewinkel in de Wouwsestraat in Bergen op Zoom. Volgens de melders waren twee mensen er op een scooter vandoor gegaan. Toen agenten aanwezig waren, zagen ze de scooterrijders en zetten ze de achtervolging in. De bijrijder viel van de scooter af en kon op de Korenmarkt worden aangehouden voor poging tot inbraak. De bestuurder reed weg en wordt nog gezocht door de politie.

10.24

Dronken bestuurder veroorzaakt ongeluk

Een 56-jarige bestuurder is dinsdagmiddag dronken achter het stuur gekropen en heeft een ongeluk veroorzaakt. De bestuurder verleende volgens de politie geen voorrang en reed een 59-jarige motorrijder aan. De motorrijder raakte gewond. De automobilist is aangehouden.

Wachten op privacy instellingen...
07.00

Drukte na ongeluk op A27

Het verkeer dat woensdag op de A27 vanuit Brabant richting Utrecht reed, kreeg te maken met vertraging en files. Net over de brug bij Gorinchem was ter hoogte van Noordeloos een ongeluk gebeurd. De linkerrijstrook was daardoor enige tijd afgesloten. Inmiddels is de weg weer vrij. De vertraging neemt af en omrijden is niet meer nodig, laat Rijkswaterstaat weten.

Wachten op privacy instellingen...

00.05

Auto botst tegen boom, bestuurder (21) overleden

Op de Planetenlaan in Son en Breugel is dinsdagavond rond elf uur een auto van de weg geraakt en tegen een boom gebotst. De bestuurder moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd. Daarna is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Dat gebeurde onder medische begeleiding van een trauma-arts. Volgens de politie is hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
22.10

Roosendaal sluit huis na incidenten

De gemeente Roosendaal heeft dinsdagavond een huis aan de Van der Noortlaan voor vier weken gesloten, tot 1 november. Dit naar aanleiding van een serie incidenten gericht aan dit adres.

Afgelopen zondagavond raakten twee woningen in de Van der Nootlaan beschadigd door een explosief. Enkele dagen eerder werd er ook geschoten in de straat en ging er een steen door een ruit. Het gaat bij deze incidenten waarschijnlijk om gerichte acties. Bij deze incidenten raakte niemand gewond.

LEES OOK: Roosendaal sluit huis na serie incidenten met explosief en schoten

19.15

Auto vat vlam

Een auto vatte spontaan vlam op de Onze Lieve Vrouwendijk in Waalre. Het voertuig kwam enkele uren eerder uit de garage. De bestuurder bleef ongedeerd. Hij wist zijn auto nog aan de kant van de weg te parkeren. Vanuit Veldhoven en vanuit Waalre werd de brandweer opgeroepen. De weg werd enige tijd afgesloten.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
19.00

Woning beschoten in Drunen

In de componistenwijk in Drunen is maandagnacht op een woning geschoten. Dat melden de wijkagenten. De politie zoekt getuigen die iets gezien of gehoord hebben.

LEES OOK: Woning 's nachts beschoten in Drunen, kogelgat in raam

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!