Rieneke verbruikte voor 15.000 euro energie: 'Heb nog zonnepanelen ook'

5 oktober 2022 om 17:39 • Aangepast 12 oktober 2022 om 13:37
nl
Een tórenhoge energierekening is allang geen nieuws meer. Neem Giel Janssens. De 72-jarige Bredanaar zag afgelopen zondag op zijn maandoverzicht dat hij in september voor een bizarre 100.038 kuub aan gas had verbruikt. De rinkelende kassalade bij Essent spuwde er een prijskaartje van 116.936 euro bij uit. En 54 cent. Gekker kan het niet worden.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Hold my beer, klinkt het vanuit Uden. Rieneke van Hees stuurde dinsdag namelijk een nog onwaarschijnlijker screenshot van energieverbruik. Haar leverancier, Oxxio, heeft blijkbaar net als Essent soms ook te maken met een af en toe rammelende app annex meterstand. Dat, óf Rieneke runt stiekem de grootste Bitcoin-mine of wietplantage van heel Brabant. Haar stroomverbruik van afgelopen maandag kwam namelijk uit op het astronomische bedrag van 15.209,15 euro. “En dit is van één dag, he", meldt ze erbij. “En we hebben nog zonnepanelen ook.”

Ka-ching. (Foto: Rieneke van Hees).
Ka-ching. (Foto: Rieneke van Hees).

In beide gevallen is er - gelukkig - natuurlijk sprake van een misverstand, al is het voor Riekene blijkbaar wel een hardnekkige. De Udense meldt dat ze Oxxio er ‘al 100 keer voor gebeld’ heeft. Bij Giel kwam het door een verkeerd doorgegeven meterstand na werkzaamheden. “Ze willen het niet terugstorten, nadat ik zei dat ik ’t betaald had”, grapt de 72-jarige Bredanaar. "Maar het is opgelost.”

LEES OOK: Giel (72) moet meer dan een ton betalen voor zijn gasverbruik

Gaat jouw energie-app soms ook onbedoeld aan de haal met je hele spaarrekening en pensioen? Laat het ons weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.