PSV heeft geen kind aan FC Zürich en wint met ruime cijfers

6 oktober 2022 om 20:34 • Aangepast 17 oktober 2022 om 15:35
PSV heeft donderdagavond met 1-5 gewonnen van FC Zürich. Na 35 minuten voetballen was de wedstrijd al beslist met een 0-4 tussenstand. De Eindhovense club revancheerde zich in Zwitserland voor de harde nederlaag van afgelopen weekend tegen SC Cambuur (3-0).

Na het debacle in Leeuwarden kon PSV zich niet nog een misstap veroorloven. Voor het uitduel met FC Zürich wijzigde trainer Ruud van Nistelrooij zijn basiselftal op drie plekken ten opzichte van de verloren wedstrijd tegen Cambuur.

Eén wissel pakte al snel goed uit. Yorbe Vertessen begon in de punt van de aanval en hij maakte na tien minuten reeds de 0-1. Nog geen vijf minuten later lag ook de 0-2 al in het doel. Wederom was het de Belg die scoorde.

Zwak Zürich
PSV zat op rozen, maar wat vooral opviel was dat FC Zürich een zeer matige ploeg was. De Eindhovenaren deden precies wat ze moesten doen tegen zo’n zwakke opponent.

In een mum van tijd gingen ze er overheen. Na 35 minuten stond er al een 0-4 tussenstand op het scorebord. Cody Gakpo en Xavi Simons waren verantwoordelijk voor de doelpunten.

PSV, waar verder Jordan Teze en Jarrad Branthwaite op de bank begonnen, was op weg naar een eenvoudige overwinning. Het enige moment van onoplettendheid in de eerste helft was vlak voor rust toen Tosin Aiyegun voor open doel over schoot.

Goede statistieken Gakpo
Er was een hoop te doen rondom Cody Gakpo afgelopen transferperiode, maar uiteindelijk bleef de aanvaller in Eindhoven. Inmiddels zijn er veel statistieken die de goede prestaties van de Eindhovenaar benadrukken. Gakpo maakte vlak na rust de 0-5 en hij kwam in een illuster rijtje op gelijke hoogte met de grote Romario. Daarnaast is er geen enkele speler in de grootste competities die tien goals en tien assists heeft gegeven.

Na de vijfde treffer werd het een gezapige bedoening. PSV speelde de wedstrijd rustig uit en de Zwitserse formatie vond het wel prima dat de schade niet groter werd. Ze wist zelfs nog te scoren. Vlak voor tijd werd het 1-5 en dat was ook de uitslag.

PSV nam dus wraak voor de beschamende competitienederlaag tegen Cambuur. De enige kanttekening die je erbij kan plaatsen is wat deze overwinning naast de broodnodige drie punten waard is. De weerstand was veel te laag en aanstaande zondag, wanneer de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen op het programma staat, weten we pas echt of de nederlaag tegen Cambuur een incident was.