Superfan is trots dat Max Verstappen wereldkampioen is na verwarrende race

9 oktober 2022 om 11:38 • Aangepast 17 oktober 2022 om 16:23
nl
Zijn Max Verstappen-camper stond dit seizoen maar liefst negen keer naast het circuit om de coureur aan te moedigen. Maar dit weekend zat Bas van Bodegraven uit Tilburg voor de race in Japan gewoon thuis voor de buis. Hij zag hoe Verstappen na een verwarrende race toch wereldkampioen werd. "Eerst wel, toen niet en toen toch wel. Verwarring alom", zegt een trotse superfan.
Profielfoto van Liam Toll
Geschreven door
Liam Toll

De puntentelling voor de einduitslag van de race zorgde voor de onzekerheid. Volgens bijna heel de wereld kwam Verstappen nog één punt te kort om in Japan tot wereldkampioen gekroond te worden. Alleen de organisatie (FIA) kondigde aan dat hij wél voor de tweede keer wereldkampioen werd. Wat bleek: de FIA rekende met hele punten, de rest van de wereld maar met halve. De regels konden anders gelezen worden en dat zorgde voor een andere uitslag.

"Volgend jaar ook vaker buiten Europa."

Bij alle races in Europa was Bas met zijn camper aanwezig om Verstappen aan te moedigen richting dit kampioenschap. "Negen stuks, dit jaar komt ook de GP in Abu Dhabi erbij. Die wordt minder spannend dan vorig jaar, maar toch wel leuk." En of de camper dan ook mee gaat? "Nee dat is net iets te ver weg", zegt de oprichter van de #GoMax fanclub lachend.

Ook volgend seizoen weet Bas dat hij bij veel races aanwezig zal zijn. "Volgend jaar ook vaker buiten Europa", zegt de superfan trots. "We gaan ook nog de races in Miami en Canada bekijken." Maar daar zal de camper niet te zien zijn. "Het is te doen, in theorie, om er met de camper naartoe te gaan. Dat is wel erg duur dus dat gaan we maar niet doen.

"Ik ben toen ook in slaap gevallen, maar wel op tijd wakker geworden."

De race in Japan begon zondagmorgen om zeven uur Nederlandse tijd. Het was voor Bas en alle andere Verstappen-fans een vroege ochtend. De race werd vanwege de regen die er viel ook tijdelijk stilgelegd. "Ik ben toen ook in slaap gevallen, maar wel op tijd wakker geworden voor de geracete rondjes", zegt Bas lachend.

Er zijn nog vier races te gaan dit seizoen, maar Max Verstappen staat zo ver voor dat hij niet meer ingehaald kan worden. "Max heeft het hele seizoen laten zien hoe dominant hij is en dat hij echt de allerbeste is. Meer dan terecht dat hij nu al wereldkampioen is."

LEES OOK: Max Verstappen-superfans trekken half Europa door: 'Imola, here we come!'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!