Nieuwe wegversmalling veel te gevaarlijk, eerste ongeluk al gebeurd - Omroep Brabant

Nieuwe wegversmalling veel te gevaarlijk, eerste ongeluk al gebeurd

11 oktober 2022 om 13:37 • Aangepast 20 oktober 2022 om 15:33
nl
Een nieuwe wegversmalling in Overloon is volgens veel weggebruikers veel te gevaarlijk. De weg werd twee weken geleden aangepakt en het eerste ongeluk is inmiddels een feit.
Profielfoto van Jos Verkuijlen
Geschreven door

De versmalling ligt op de route vanuit Venray, net als je bij Overloon de bebouwde kom binnenrijdt. Vooral de onoverzichtelijke bocht die net voor de versmalling ligt, levert gevaarlijke situaties op, zeggen inwoners van het dorp in reacties op een bericht op overloonnieuws.nl.

Twee auto's op elkaar gebotst
Een vrouwelijke automobilist werd verrast: “Ik kwam vorige week in het donker vanuit Venray. Ik rijd netjes zestig. Totdat ineens die wegversmalling opdoemde. Ik schrok me kapot. Hij was bijna niet te zien. Er is geen verlichting. En het is bijna niet te zien of er wat aankomt", schrijft ze.

Vorige week was er een ongeluk bij de wegversmalling. Twee auto’s botsten op elkaar. De inzittenden zijn gecontroleerd en hoefden niet naar het ziekenhuis. Veel mensen op Facebook zijn niet verbaasd dat er een ongeluk is gebeurd.

“Daar begint het al. Veel te gevaarlijk gemaakt daar”, schrijft Melanie Bergmans. “Dit was te verwachten”, zegt Nicole Bloemen “Welke malloot heeft dit verzonnen? Terug naar de tekentafel voor er meer ongelukken gebeuren.”

Reactie gemeente:

De gemeente Land van Cuijk herkent zich er niet in dat de versmalling gevaarlijk is. De weg is juist aangepast na een dodelijk ongeluk in 2020. Daarom zijn er onder andere drie drempels aangelegd en dus deze wegversmalling.

De gemeente laat weten dat er extra markeringsborden bij de versmalling komen om hem beter zichtbaar te maken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.