Video

Bestelbus met drugsafval in woonwijk, ruimen neemt uren in beslag

11 oktober 2022 om 22:46 • Aangepast 20 oktober 2022 om 15:53
nl
Een bestelbus met heel waarschijnlijk drugsafval is dinsdagmiddag gevonden midden in een woonwijk in Breda. Dinsdagavond rond tien uur waren verschillende bedrijven nog altijd druk doende om het materiaal op te ruimen. De opruimoperatie duurde nog tot laat in de avond.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

De bestelbus viel dinsdagmiddag op omdat de bus zonder kentekenplaten stond geparkeerd aan de Karel Doormanlaan. Aan de buitenkant was goed te zien dat de bus zwaar beladen was. De politie heeft de brandweer erbij gehaald en zij hebben de bus geopend. Volgens een 112-correspondent kwam er een chemische lucht naar buiten.

De bus bleek een gekoeld exemplaar te zijn. Doordat hij zo goed geïsoleerd was, werd de chemische geur waarschijnlijk niet eerder opgemerkt.

In de bus stond onder meer een grote vloeistofcontainer van 1000 liter. De inhoud van die container is overgepompt in kleinere vaten omdat het anders niet te vervoeren bleek. De herkomst van de bus en het afval is nog niet duidelijk. Dat wordt door de politie onderzocht.

Foto: Tom van der Put - SQ Vision
Foto: Tom van der Put - SQ Vision
Foto: Tom van der Put - SQ Vision
Foto: Tom van der Put - SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!