Baansprinter Harrie Lavreysen wil meer goud op WK

12 oktober 2022 om 10:11 • Aangepast 20 oktober 2022 om 16:27
nl
Harrie Lavreysen wil woensdagavond in Frankrijk zijn eerste gouden medaille op het wereldkampioenschap baanwielrennen binnenhalen. Hij zou dan met twee landgenoten voor de vijfde keer op rij goud op het onderdeel teamsprint moeten veroveren. Het record van vijf op rij staat op naam van de Fransen. "Dat is dan een mooie extra uitdaging", stelt Lavreysen
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

Ondanks al zijn wereld- en Olympische titels van de afgelopen jaren is Lavreysen hongerig op dit WK. "Ik heb wel vakantie gehad in de winter, maar heb zin om weer te beginnen."

Het WK vindt plaats in een buurgemeente van Parijs. Op die piste spelen in 2024 ook de Olympische wedstrijden zich af. Het is ver weg, maar eigenlijk ook heel dichtbij, beseft de renner uit Luyksgestel. "Dit is een beetje een tussen-WK. Maar met daarna alleen nog het WK van 2023 hebben we tot de Spelen maar twee grote toernooien. Ik kijk ernaar uit om te laten zien wat ik kan."

"Dit wordt een van de lastigste toernooien."

De 25-jarige Lavreysen denkt niet dat hij zijn abonnement op de wereldtitels sprint en keirin zomaar kan verlengen. "Dit wordt een van de lastigste toernooien. De Fransen en Australiërs zijn echt goed.”

Programma Harrie Lavreysen:

  • Woensdag teamsprint
  • Donderdag keirin
  • Zondag sprint

LEES OOK: Het waanzinnige jaar van baanrenner Harrie Lavreysen, kenners kijken terug

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone