Dieven roven luxe douchecabines uit tenten van camping in Rucphen

12 oktober 2022 om 19:00 • Aangepast 20 oktober 2022 om 16:44
nl
Ongeloof bij Clara en Olav, uitbaters van de camping 'De Heerlijkheid' over de roof van drie luxe douchecabines. Bij de Heerlijkheid kan je wat luxer kamperen, inclusief eigen sanitair in de tent. Daarom zijn zes tenten voorzien van een luxe douchecabine met regendouche. Dieven hebben drie cabines vakkundig gedemonteerd en gestolen uit de tenten.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Eigenaresse Clara van de Heerlijkheid kan het nauwelijks bevatten. Er is ook verdriet en boosheid. Want precies een jaar zijn ze bezig om van een voormalige boerderij een mooie verblijfplaats te maken voor vakantiegangers. De tenten staan in een weiland aan de rand van een bos. De luxe douchecabines zijn het paradepaardje van de camping, zegt Clara. Bovendien hebben de dieven ook wastafels, pannen, kookplaten en beddengoed meegenomen. Clara is bang dat ze terugkomen om het karwei af te maken.

Een luxe regendouche, zoals die is gestolen
Een luxe regendouche, zoals die is gestolen

Aan de manier waarop de cabines gedemonteerd zijn, is te zien dat het om kenners en vaklui moet gaan. Alleen wat slangen herinneren eraan dat er ooit een douchecabine stond. Uit een van de tenten waar de cabine nog wel staat, hebben de dieven wel de douchekop meegenomen. Op het veld aan de rand van het bos konden ze ongestoord hun gang gaan. Een tent, die kan je zo in, al denkt Clara nu wel na over een alarmering tegen diefstal.

Een paar slangen op de plek waar de cabine stond
Een paar slangen op de plek waar de cabine stond

Clara hoopt voor het nieuwe kampeerseizoen, dat in april begint, de douchecabines te hebben vervangen. Maar gezien de kosten en de soms lange levertijden van bouwmaterialen weet ze nog niet zeker of dat gaat lukken. De schade wordt op minimaal 7000 euro geschat. Bandensporen wijzen erop dat de dieven via een weiland naar de camping kwamen, zodat ze de hoofdingang konden vermijden. De schade is niet te verhalen bij een verzekeraar want tenten kan je niet verzekeren tegen diefstal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!