Video

Onruststokende Zürich-supporters nog voor de wedstrijd naar huis

13 oktober 2022 om 21:46 • Aangepast 21 oktober 2022 om 13:58
nl
De fans van voetbalclub FC Zürich zaten donderdagavond niet in het Philips Stadion tijdens de wedstrijd tegen PSV. Na rellen eerder die avond in het centrum van Eindhoven besloten ze naar huis te gaan.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

Dat laat de Zwitserse club weten op Twitter.

PSV speelde donderdagavond in het Philips Stadion tegen FC Zürich. Supporters van die club verzamelden zich rond vier uur 's middags op de Markt, waar ze flink tekeer gingen. Die onrust zou ontstaan zijn nadat een van de supporters door de politie werd aangehouden.

Op social media gingen al snel videobeelden rond waarop te zien was dat er stoelen door de lucht vlogen en tafels naar de ME werden gegooid. De Heuvel Galerie ging dicht, de ME haalde fietsen weg en de horeca op de Markt sloot de deuren. De ME zette de toegangswegen naar de Markt af en sloot de hooligans uiteindelijk in.

Relschoppers naar stadion begeleid
De groep die voor de onrust zorgde werd vlak voor de wedstrijd door de politie naar het stadion begeleid. Er ontstond volgens een 112-correspondent nog even een relletje toen zij langs het stamcafé van de PSV-aanhang kwamen, maar de politie wist de groepen uit elkaar te houden. Daarna zijn de Zwitserse fans huiswaarts gekeerd.

Donderdagmiddag gooiden de relschoppers op de Markt met stoelen en tafels:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!