Someren vangt 450 asielzoekers op in groepsaccommodatie - Omroep Brabant

Someren vangt 450 asielzoekers op in groepsaccommodatie

14 oktober om 13:25 • Aangepast 21 oktober om 14:07
nl
In Someren worden tussen 28 november en 27 januari 450 asielzoekers opgevangen in groepsaccommodatie De Hoof. Als het nodig is kan voor een deel van deze groep de opvang worden verlengd tot begin maart. Met de opvang wil de gemeente de asielzoekers rust geven na een periode van kortdurende verblijven.
Profielfoto van Liam Toll
Geschreven door
Liam Toll

"Samen met de Veiligheidsregio en De Hoof regelt de gemeente bed, brood, bad en bescherming voor de asielzoekers", laat de gemeente weten. De eigenaren en het personeel van De Hoof zijn volgens de gemeente gewend aan grote groepen die verblijven en recreëren in de diverse binnen- en buitenruimtes, zoals een sporthal, muziekruimte en meerdere sportvelden. De komende tijd wordt de locatie klaargemaakt voor de eerste asielzoekers.

Omwonenden geïnformeerd
De gemeente heeft de omwonenden met een brief op de hoogte gesteld van de komst van de noodopvang. Binnenkort wordt ook een informatiebijeenkomst georganiseerd.

"Het gemeentebestuur is diep geraakt door de crisis in ons land rondom de opvang van asielzoekers en wil daarom een bijdrage leveren. Door groepsaccommodatie De Hoof beschikbaar te stellen, hopen zowel de gemeente Someren, de Veiligheidsregio als groepsaccommodatie De Hoof rust te brengen bij de asielzoekers in de komende wintermaanden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.