Anti-homoleuzen op gloednieuwe regenboogtrap in Cuijk

16 oktober 2022 om 11:38 • Aangepast 17 oktober 2022 om 10:11
nl
Vandalen hebben op de trappen bij de Maaskade anti-homoleuzen gekalkt als 'kankerhomo's' en 'kk gays'. De trap was afgelopen dinsdag in de regenboogkleuren geverfd. Dat gebeurde in het kader van internationale Coming Out Day, voor de acceptatie van de LHBTQI-gemeenschap.
Profielfoto van Mariëlle Bijlmakers
Geschreven door

De gemeente vindt het belangrijk om de steun aan deze dag zichtbaar te maken, maar daar is niet iedereen het mee eens. De kleuren zaten nog geen week op de trappen of vandalen besmeurden de trap.

Robèrt Cooijmans is lid van de regenboograad, een vrijwilligersorganisatie vanuit de gemeente, die de trap heeft geverfd. Hij zag zondagochtend de bekladding. "Dit toont aan hoe hard het nodig is", zegt Cooijmans. "Het is toch te bezopen voor woorden."

Onlangs was hij als medewerker van de lokale omroep bij een voetbalwedstrijd van de Eurogames, een inclusief sportevenement. "Leuk om daar bekenden uit Cuijk te zien. Maar later kwamen ze naar me toe om te vragen of ik beelden met hen niet wilde gebruiken, omdat ze bang waren dat er gedoe van zou komen bij de voetbalclub. Dan zie je toch dat het hard nodig is om zo'n regenboogtrap te maken."

Volgens Cooijmans gaan ze de trappen zeker weer schoonmaken en de regenboogkleuren in ere herstellen. "Ik moet het overleggen met wethouder Hendriks, maar we gaan hier zeker een vervolg aan geven. Ik zou het liefste vandaag al beginnen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!