Video

Bus doormidden na botsing met trein, ravage enorm

17 oktober 2022 om 10:16 • Aangepast 31 oktober 2022 om 14:55
nl
Op een spoorwegovergang in Bergen op Zoom zijn maandagochtend een trein en een bus gebotst. De bus is door de aanrijding helemaal doormidden gebroken. De ravage is enorm. De buschauffeur is nagekeken in de ambulance, zo meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Hij is niet gewond geraakt.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

In de bus zaten geen passagiers. Onder de treinreizigers vielen geen gewonden.

Het ongeluk gebeurde om tien voor tien op de spoorwegovergang aan de Marconilaan. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de bus door onbekende oorzaak op het spoor tot stilstand is gekomen. De buschauffeur kon vervolgens voordat de trein de bus greep al uit de bus stappen.

Waardoor de bus stilviel, wordt door agenten van de verkeerspolitie en de Landelijke Eenheid onderzocht.

Geen dienst
De bus had op het moment van het ongeluk geen dienst, zo laat een woordvoerder van busbedrijf Connexxion weten: "De chauffeur had een ochtenddienst gedaan en reed daarna terug naar zijn stalling."

Op de bus staat het logo van Connexxion, maar de bus werd maandagochtend gebruikt door een van de onderaannemers van dat bedrijf: BusiNext.

Reactie NS
De directeur Operatie van de NS noemt het ongeluk 'vreselijk'. "Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen”, zegt hij. Waarbij hij ook specifiek verwijst naar de buschauffeur die ongedeerd uit de lege bus wist te komen. "Onze zorg gaat uit naar de passagiers en onze collega's op de trein", gaat de directeur verder.

Passagiers zijn volgens hem door hulpverleners onderzocht en vervolgens uit de trein gehaald en met de bus verder vervoerd. In totaal zaten er 85 passagiers in de trein. De machinist en conducteur bleven ook ongedeerd. Ze zijn erg geschrokken. Collega’s hebben hen volgens de NS opgevangen.

Geen treinen
Door de aanrijding rijden er geen treinen tussen Roosendaal en Kruiningen-Yerseke in Zeeland. Dit duurt volgens de NS naar verwachting tot drie uur donderdagmiddag. ProRail liet eerder maandag weten nog niet aan te kunnen geven wanneer er weer treinen kunnen rijden. Volgens een woordvoerder moest onder meer worden onderzocht of het spoor beschadigd is. De eerst prognose van de spoorbeheerder is nu dat de herstelwerkzaamheden zeker drie dagen duren.

De algemeen directeur van de spoorbeheerder laat in een reactie weten dat 'meerdere mensen vandaag een engeltje op hun schouder hebben gehad'. "Toch moet dit voor zowel de machinist als de chauffeur een traumatische ervaring zijn geweest."

LEES OOK: Doormidden gereden bus stond stil op overgang, beelden laten botsing zien

Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets SQ Vision.
Foto: Christian Traets SQ Vision.
Foto: Christian Traets SQ Vision.
Foto: Christian Traets SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
De voorruit van de trein ligt eruit (foto: Robert te Veele).
De voorruit van de trein ligt eruit (foto: Robert te Veele).
Foto: Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant
Foto: Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!