Geen treinen tussen Eindhoven en Venlo: pech voor bezoekers 'Dutch Design'

18 oktober 2022 om 14:41 • Aangepast 31 oktober 2022 om 14:58
nl
In de herfstvakantie rijden er geen treinen tussen Eindhoven Centraal en Venlo, ProRail werkt dan aan het spoor. De stremming geldt van zondag 23 oktober tot en met dinsdag 1 november. Dit is onder anderen vervelend voor mensen die met de trein naar de Dutch Design Week in Eindhoven willen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

In 2019 deed zich een vergelijkbare situatie voor. Toen reden er op de trajecten Eindhoven-Tilburg en Eindhoven-Den Bosch een aantal dagen geen treinen wegens werkzaamheden. Dit veroorzaakte onder meer in Boxtel extreme drukte, omdat reizigers daar moesten overstappen op de bus.

Wel snelbussen
Tussen Eindhoven Centraal, Helmond, Deurne en Venlo rijden van 23 oktober tot en met 1 november wel snelbussen. Tussen Helmond Brandevoort, Helmond ’t Hout, Helmond en Helmond Brouwhuis kunnen reizigers gebruik maken van een taxibusje. De Nederlandse Spoorwegen waarschuwen dat de extra reistijd kan oplopen tot ongeveer 30 minuten. Reizigers wordt geadviseerd de website te raadplegen.

Tijdens de werkzaamheden laat spoorbeheerder ProRail onder meer de ballast van het spoor, de spoorstaven en dwarsliggers, de bovenleiding en de treinbeveiliging vervangen. Daarnaast vinden op een aantal stations perronwerkzaamheden plaats.

Door werkzaamheden rijden er van donderdag 20 oktober tot en met zondag 6 november geen treinen, maar bussen tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe.

LEES OOK: Dutch Design Week per trein bijna onbereikbaar: ook treinverkeer vanuit Weert ligt plat

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!