Grootscheepse zoektocht naar vermiste Hebe (10) en begeleidster Sanne (26)

18 oktober 2022 om 11:06 • Aangepast 19 oktober 2022 om 08:26
nl
Een vrijwilligersorganisatie gaat dinsdagmiddag tussen Raamsdonksveer en Vught zoeken naar de vermiste Hebe (10) en haar begeleidster Sanne. Ze maakt hierbij gebruik van quads, bikes, grote terreinwagens en drones, zo meldt een woordvoerder van Search And Rescue (SAR) Nederland.
Profielfoto van Hans JanssenProfielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

De politie houdt bij het opsporen van de 10-jarige Hebe en Sanne (26) rekening met alle scenario’s. Ze heeft hiervoor een speciaal team van twintig rechercheurs opgezet. In eerste instantie wordt de route bekeken die het tweetal maandag normaal gesproken zou hebben afgelegd.

Nooit aangekomen
De 26-jarige vrouw uit Den Bosch haalde Hebe aan het eind van de middag op bij ’t Overstapje, een orthopedagogisch dagcentrum aan de Theresiastraat in Raamsdonksveer. Ze zou het meisje naar haar huis in Vught brengen, maar daar zijn ze nooit aangekomen. Dinsdagochtend stuurde de politie een AMBER Alert uit om het meisje zo snel mogelijk terug te kunnen vinden.

Foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision Mediaprodukties).
Foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision Mediaprodukties).

Familie en vrienden van Hebe en de politie zijn al sinds maandagavond driftig aan het zoeken. Een woordvoerder van de politie over die zoektocht: “We kijken bij wegen en waterwegen, al weten we natuurlijk niet zeker of ze daadwerkelijk de route Raamsdonksveer - Vught gereden hebben. Bij de zoekactie hebben we vannacht ook een politiehelikopter ingezet. Verder probeert de recherche het tweetal ook op andere manieren op te sporen.”

Over de scenario’s houdt de woordvoerder zich op de vlakte: “Ze kunnen ergens het water in zijn gereden, maar het kan ook zo zijn dat er sprake is van een misdrijf. We houden overal rekening mee.”

'Regelmatig getraind'
De SAR-woordvoerder: “We zijn bezig met een planning en het samenstellen van een team. Waarschijnlijk gaan we vanaf twee uur vanmiddag, ergens tussen Raamsdonksveer en Vught, zoeken. De mensen die in de teams zitten, zijn vrijwilligers, die gespecialiseerd zijn en regelmatig worden getraind.”

Ze vraagt weggebruikers alert te zijn: ”Bijvoorbeeld op takken van bomen die kapot zijn gereden, sporen op de weg, rietplanten of gras dat is plat gereden. Dit kan het leven redden van twee mensen. Het is een vreselijke toestand voor de familie.”

Ondertussen laat een groepje van vier mensen uit zichzelf met drones de situatie bij Raamsdonksveer in beeld brengen.

Veteranen wachten af
Mogelijk wordt ook het Veteranen Search Team (VST) ingeschakeld. Eerst moet echter duidelijk worden waar de leden het meisje en haar begeleidster kunnen vinden. Dat kan de omgeving zijn waar eventueel de auto wordt teruggevonden. VST heeft hierover eerst, zoals gebruikelijk, contact met de politie.

LEES OOK: Politie verstuurt AMBER Alert voor vermiste Hebe (10) en haar begeleidster

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!