Zoektocht naar Hebe en Sanne: oliesporen in het water gevonden in Waspik

18 oktober 2022 om 17:32 • Aangepast 31 oktober 2022 om 15:50
nl
In Waspik zijn oliesporen in het water gevonden. Dat bevestigt de politie. Aanvankelijk werd een melding gedaan op P2000, het landelijk netwerk van de hulpdiensten, dat er een auto in het water was gevonden. In Waspik is dinsdagmiddag ook een team vrijwilligers met een zoektocht naar de vermiste Hebe (10) en Sanne (26) die sinds maandag zijn verdwenen.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

De vondst is gedaan aan de Hooiweg. Het is nog niet duidelijk of de oliesporen in het water en de zoektocht naar het tweetal verband houden met elkaar. De politie zegt dat ze niets uitsluiten en doet onderzoek aan de Hooiweg. Aan de randen van het water is gezocht maar niets gevonden, aldus een politiewoordvoerder. Er wordt nu verder gezocht met een sonarboot.

Na de P2000-melding liet de politie weten dat er geen verband zou zijn met de zoekactie naar Hebe en Sanne. Later kwam de politie hierop terug. "Er was geen auto", aldus de woordvoerder. "Maar vanwege de oliesporen zijn we wel aan het zoeken."

Amber Alert
De politie gaf dinsdagochtend een Amber Alert uit. Met man en macht wordt er gezocht naar de 10-jarige Hebe uit Vught en haar begeleidster Sanne (26) uit Den Bosch.

Maandagmiddag werd er voor het laatst iets vernomen van het tweetal. Sanne haalde de meervoudig gehandicapte Hebe op bij dagcentrum 't Overstapje aan de Theresiastraat in Raamsdonksveer. Zij zou het meisje naar haar huis in Vught brengen, maar daar zijn ze nooit aangekomen.

LEES OOK: Hebe en Sanne nu een dag spoorloos: dit gebeurde er sinds hun verdwijning

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!