Hebe en Sanne nu een dag spoorloos: dit gebeurde er sinds hun verdwijning

18 oktober 2022 om 16:22 • Aangepast 19 oktober 2022 om 08:29
nl
Met man en macht wordt er gezocht naar de 10-jarige Hebe uit Vught en haar begeleidster Sanne (26) uit Den Bosch. De twee zijn sinds maandagmiddag spoorloos. Dit is wat we tot nu toe weten.
Profielfoto van Sven de LaetProfielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De verdwijning
Maandagmiddag wordt er voor het laatst iets vernomen van het tweetal. Sanne haalt de meervoudig gehandicapte Hebe op bij dagcentrum 't Overstapje aan de Theresiastraat in Raamsdonksveer. Zij zou het meisje naar haar huis in Vught brengen, maar daar zijn ze nooit aangekomen.

Eerste Burgernetmelding
Om half acht in de avond wordt de vermissing voor het eerst officieel gemeld. Dat doet de politie via een Burgernetmelding. Op dat moment wordt enkel nog gesproken over een vrouw van 26 en een kind.

Dat het om een meisje gaat en wat de relatie tussen de twee is, wordt dan nog niet naar buiten gebracht. Iets voor elf uur volgt een tweede bericht, waarin duidelijk wordt dat de vermiste personen nog altijd niet zijn gevonden.

Hieronder de oorspronkelijke tweet, waarmee de vermissing bekend werd.

Wachten op privacy instellingen...

Hebes moeder vraagt hulp
Rond middernacht verschijnt het eerste bericht vanuit de directe omgeving van Hebe. Haar moeder plaatst een bericht op Facebook, waarin ze mensen vraagt om uit te kijken naar haar dochter en begeleidster Sanne.

Ze schrijft onder andere: "Lieve mensen, een bericht dat ik nooit gedacht had te moeten schrijven. Sanne en Hebe zijn vermist. Ze zijn nooit aangekomen toen Sanne Hebe thuis ging brengen van 't Overstapje in Raamsdonkveer naar Vught. Op advies van de politie delen we dit bericht. We begrijpen dat jullie zullen schrikken. Wij zijn in shock."

Nachtelijke zoektocht
Familie, vrienden en de politie zoeken maandagnacht naar het vermiste tweetal. In totaal werken er zo'n 20 rechercheurs aan de zaak. Een woordvoerder van de politie laat weten: "We kijken bij wegen en waterwegen, al weten we natuurlijk niet zeker of ze daadwerkelijk de route van Raamsdonksveer naar Vught gereden hebben. We hebben vannacht ook een politiehelikopter ingezet."

Politie stuurt AMBER Alert
Het mag allemaal niet baten. Als het dinsdagochtend licht wordt, zijn Hebe en Sanne nog altijd spoorloos. Om tien voor acht brengt de politie een officieel AMBER Alert naar buiten. Zo'n bericht wordt verstuurd als een vermist kind mogelijk in levensgevaar is.

Over wat er met Hebe en Sanne gebeurd is, wil en kan de politie nog niks zeggen. "Ze kunnen ergens het water in zijn gereden, maar het kan ook zo zijn dat er sprake is van een misdrijf. We houden overal rekening mee."

Grootscheepse zoekactie
De vermissing maakt veel los. Al snel wordt bekend dat er een grootscheepse zoekactie op touw wordt gezet, die dinsdagmiddag van start moet gaan. Met behulp van quads, bikes, grote terreinwagens en drones, gaat een groep vrijwilligers op zoek, zo meldt een woordvoerder van Search And Rescue (SAR) Nederland.

Later sluit ook het Veteranen Search Team aan. De zoekgroep bestaat dinsdagmiddag uit ongeveer 120 man. Ze hebben zich verzameld in de buurt van Sprang-Capelle en vertrekken van daaruit voor de zoektocht naar de twee vermisten.

De politie heeft inmiddels aanwijzingen dat de twee maandagmiddag om half vier op de A59 ter hoogte van Waspik zijn geweest. De zoekactie speelt zich nu voornamelijk af in een straal van enkele kilometers rondom die plek.

Zoekactie naar oliesporen of auto
Er ontstond ophef nadat mogelijk een auto in het water (Kerkvaart) zou zijn gevonden aan de Hooiweg in Waspik. De politie kwam eerst met de verklaring dat de vondst van het voertuig compleet los stond van de zoekactie. Later kwam ze hierop terug.

Er zou olie op het water gelegen hebben. Daardoor kwam een melding van auto te water binnen bij de meldkamer. "Vanwege de oliesporen zijn we wel aan het zoeken. Of het echt om een auto gaat., weten we nog niet."

De zoektocht gaat zo lang het nodig is, zegt Inno Rutting van het Veteranen Search Team. "Totdat we het niet meer aankunnen, maar dat kan nog best even duren."

LEES OOK:

Ruim honderd vrijwilligers zoeken mee naar vermiste Hebe (10) en Sanne

AMBER Alert voor vermiste Hebe (10) en haar begeleidster Sanne

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!