Video

Ruim honderd vrijwilligers zoeken mee naar vermiste Hebe (10) en Sanne

18 oktober 2022 om 15:29 • Aangepast 21 oktober 2022 om 17:47
nl
De zoektocht naar het vermiste meisje Hebe en haar begeleidster Sanne heeft ondersteuning gekregen van het Veteranen Search Team. Deze groep gaat in de omgeving van Waspik op zoek naar het vermiste meisje (10) en haar begeleidster (26). De politie heeft het vermoeden dat het tweetal daar is geweest.
Profielfoto van Liam TollProfielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door
Liam Toll & Eva de Schipper

De zoekgroep bestaat uit ongeveer 120 man. Ze hebben zich verzameld in de buurt van Sprang Capelle en vertrekken van daaruit voor de zoektocht naar de twee vermisten. Ze hebben instructies gekregen en gaan op pad gaan met drones, onderwaterdrones, bikes en nog meer materiaal om Hebe en Sanne zo spoedig mogelijk te vinden. Dat vertelt Inno Rutting, hij is vrijwilliger bij het Veteranen Search Team "Vanuit het hele land zijn ze hier naartoe gekomen om te helpen bij de zoektocht."

"We gaan door tot we niet meer kunnen."

De groep bestaat uit vrijwilligers met een militaire achtergrond. "Voor negentig procent zijn het veteranen uit militaire dienst, of ze dienen nog", legt Inno uit. Na een overleg waarin wordt besproken waar de zoekers op moeten letten, is de groep op pad gegaan. Het Veteranen Serach Team gaat zo lang het nodig is, door met zoeken zegt Inno. "Totdat we het niet meer aankunnen, maar dat kan nog best even duren."

Er zijn ook specialisten in het team. "Zo hebben we de mogelijkheid om een drone in te zetten, maar ook een onderwaterdrone bijvoorbeeld." Een groot deel van de groep gaat in een linie lopen om zo snel mogelijk een zo'n groot mogelijk gebied te doorzoeken.

Signalement
De uit Den Bosch afkomstige begeleidster Sanne en Hebe zijn maandag aan het eind van de middag vertrokken vanaf 't Overstapje, een orthopedagogisch dagcentrum aan de Theresiastraat in Raamsdonksveer. Ze zouden aankomen in Vught, maar dat is niet gebeurd. Het tweetal reed in een zwarte Kia Picanto met als kenteken PR-425-K.

Burgernet Noord-Brabant maakte tegen tien uur maandagavond bekend dat de twee vermist worden. De vrouw is 1,78 meter lang, heeft halflang blond haar en blauwe ogen. Het meisje heeft blond haar en is 1,40 meter lang. Ze heeft een paarse rugtas bij zich en droeg een felroze jas en een zwarte rok toen ze voor het laatst werd gezien.

LEES OOK:

Grootscheepse zoektocht naar vermiste Hebe (10) en begeleidster Sanne (26)

AMBER Alert voor vermiste Hebe (10) en haar begeleidster Sanne

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!